‘Kontrollü darbe’ diyenler de mahkum oldu

Dün tüm ajanslar ve televizyonlardan geçen “Yurtta Sulh Konseyi” davası sonuçlandığına dair haberlerle birlikte aklıma iki şey geldi; birincisi, herkes kanıksadı ama kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren FETÖ üyesi darbecilerin, Atatürk’ün adının arkasına saklanma girişimiydi.

15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ’nün farklı kimlikle yaptığı en büyük ihanet ve kötülüklerden birisi olarak tarihe geçerken, o gece sokakta olan Türk milleti 251 şehit ve 2 bin 193 gazisiyle darbecileri tarihin çöplüğüne gömme şerefine sahip oldu.

Aklıma gelen ikinci şey, darbeciler sokağa çıktığında, darbeye direnmek yerine, market, bankamatik ve benzin kuyruklarında sabahlayanlar, darbeyi kadeh kaldırılarak kutlayanlar, alkışlayanlar, yatıp uyuyanlar yani “tiyatro, kontrollü darbe” diyenlerdi.

Karar karşısında acaba ne düşündüler; “Durun bu, iktidarın, bildiği, önlemediği ve sonuçlarından yararlandığı kontrollü bir darbedir. Darbeyi bilen ve önlemeyen yani kontrol eden Cumhurbaşkanı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı’dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.705 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.373 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.434 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar