Koltuk sevdası Vatan sevdası

Seçim sonuçları CHP’de beklenen kavgayı başlattı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 30.6, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP, parti olarak yüzde 22.6 oranında oy aldı....

Seçim sonuçları CHP’de beklenen kavgayı başlattı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 30.6, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP, parti olarak yüzde 22.6 oranında oy aldı. Muharrem İnce 25 Haziran günü basının karşısına çıktı ve yakaladığı rüzgarın etkisiyle mücadeleye devam edeceğinin sinyallerini verdi. O andan itibaren, İnce’nin aldığı yüzde 30.6 oya karşın CHP’nin yüzde 22.6 alması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği, görevi İnce’ye bırakacağı söylentisi yayıldı. Kılıçdaroğlu da dün medyanın karşısına çıktı ve istifa etmeyeceğini belli etti. İnsanlar şaşırdı.

Benim için şaşırtıcı olmadı, çünkü CHP’deki son kurultaydaki gelişmeleri dikkatli takip edenler, Kılıçdaroğlu’nun ilk seçimde beklenen yenilgi sonrasına hazırlandığını görürdü. Ona göre Parti Meclisi, ona göre milletvekili adayı listesi hazırladı. Şimdi CHP içinde görevli olmayan deneyimli bir milletvekili ve parti meclisi üyesi “Kendisine itiraz edecek herkesi dışarıda bıraktı” diye uyarmıştı.

O yüzden Kılıçdaroğlu kendisi istemediği sürece CHP’nin başından gitmesi zor ama imkansız değil. İşte Muharrem İnce’de onu deneyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.782 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.375 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.436 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar