Kılıçdaroğlu boşuna uğraşıyor: 6’lı Masa’nın 5’lisi, “dıjjj gücler” İmamoğlu için devrede

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (19.12.2022)''Kılıçdaroğlu boşuna uğraşıyor: 6’lı Masa’nın 5’lisi, “dıjjj gücler” İmamoğlu için devrede'' başlıklı yazısı.

Bu kadar zor olmamalı dürüstçe “Sayın Kılıçdaroğlu, sizin aday olmanıza karşıyız” demek. Ama özellikle Meral Akşener ve İP’li ekibi Kılıçdaroğlu’na operasyon üzerine operasyon çekiyor. Kılıçdaroğlu’nu yıpratmak için anketlerle CHP’nin üstüne çıkmak, Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” inancına sahip olmasını gündeme getirtmek, “sağ ve muhafazakârlar oy vermez” denilmesi, “Aday olursa kaybederiz” lafları Ekrem İmamoğlu parlatmalarıyla eşzamanlı gerçekleşti. Onu Fatih Sultan Mehmet’e benzetti, ablası yüzünde “Rabbi Yessir” gördü, en son hakaret suçu nedeniyle aldığı ceza sonrası birbirinden ayrılmamacasına sarıldı.

Kılıçdaroğlu, “16 milyon vurgusu” ile İBB Başkanlığı görevini, “Akşener ise 85 milyon arkanda” diyerek kendi cumhurbaşkanı adayını tarif etti.

SİYASET MÜHENDİSLERİNİN SENARYOSU

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, “... Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı nerelerde yazıldığı belli olmayan siyaset mühendisliği senaryolarıyla hiçbir zaman belirlenmeyecektir”sözleri ise üç CHP’li, yani Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yarıştırılmasını en iyi tarif eden tanımlama oldu.

KILIÇDAROĞLU’NUN GEZİLERİ

Senaryonun nerelerde yazıldığı belli; Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri. 6’lı Masa da o senaryoya göre oynuyor, mesajları hep oraya. Bu anlamda Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında bir fark yok. Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını da sayarsak, CHP Genel Başkanlığı ve ana muhalefet partisi liderliği ile beraber “İki buçuk sıfat” taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu, önce Amerika Birleşik Devletleri, sonra İngiltere ardından da Almanya’ya gitti. Türkiye’ye yönelik senaryoların yazdığı ülkeler yani. Bu ziyaretlerden gittiği ülkedekilerin bile haberi olmadı neredeyse. Amerika ve Avrupa basınında haber olduğunu gören oldu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.798 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.137 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.639 Okunma “Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.981 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar