Kandil’de yazılan siyaset tiyatrosu

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Mustafa Karasu’nun pazartesi günü sosyal medyaya yansıyan “CHP baktı ki eğer savaş tezkeresine oy verirse iktidar olma iddiasını sürdüremez....

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Mustafa Karasu’nun pazartesi günü sosyal medyaya yansıyan “CHP baktı ki eğer savaş tezkeresine oy verirse iktidar olma iddiasını sürdüremez. Biz iyimser yaklaşarak böyle düşünüyoruz. Böyle düşünüyorlarsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır” açıklaması, Millet İttifakı’nın ortağı CHP ve İYİ Parti genel başkanlarını altüst etti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener aynı gün içinde terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP gerçeğini bir kez daha keşfettiler!

Bunu sözlerine de yansıttılar; geçen hafta, PKK ve DEAŞ ile sınır ötesi mücadele için çıkartılan tezkereye HDP ile birlikte “Hayır” oyu kullanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum; o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler” dedi.

Siirt’te, HDP’li bir densizin, “Burası Kürdistan” sözüne hak ettiği cevabı veremeyen Meral Akşener de bu açığı, “Siirt’te... bir HDP çalışanı, ziyaret ettiğimiz bir esnafa gelip ‘Burası Kürdistan’ dedi. Nasıl olur da ‘Burası Kürdistan’ dermiş. Neye şaşırıyorsunuz? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? ‘HDP’yi PKK’yı yanında konumlandırıyoruz’ sözleriyle kapattı.

PKK, ÇARESİZLİKLERİNİN FARKINDA


Ama ortada bir gerçek var; 2023 seçimlerine giderken, kendilerini PKK güdümündeki HDP’nin oylarına muhtaç hissediyorlar. Onun için CHP, HDP ile ortak hareket ediyor, Akşener, Siirt’te o densiz HDP’linin yüzüne söylemesi gereken sözleri TBMM’de grup konuşmasında yapıyor.

HDP de, onun politikasına yön veren PKK’da Millet İttifakı’nın çaresizliğinin farkında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 5.933 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.725 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 762 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.836 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar