İsrail’in soykırımının arkasındaki sır: ‘Benjamin’in bebekleri’

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'İsrail’in soykırımının arkasındaki sır: ‘Benjamin’in bebekleri’' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İsrail’in, Gazze’de okul, hastane, ibadethane dahil sivillerin evlerini bombalayarak işlediği savaş suçları ve Filistinlilere uyguladığı soykırım hız kesmeden devam ederken, tüm dünya çaresizce olan biteni izlemekle kalıyor.

Ülkeler ve Birleşmiş Milletler dahil tüm uluslararası kurumlar tarihte eşi görülmemiş soykırımı durduracak çareyi bulamıyor. Bunun en önemli nedeni; Amerika Birleşik Devletleri’nin, İsrail’e suç ortaklığına varacak şekilde destek vermesi. Bir yandan da İsrail’i durduracak tek gücün ABD olduğunu söyleyenler ve diplomatik çabalarını bu alana yönlendirenler de var.

ABD YALANLARA DESTEK OLUYOR

ABD ise yalanlara dayalı İsrail’in, Gazze işgalini koşulsuz destekliyor. Bu noktada asıl üzerinde durulması gereken soru; ABD mi İsrail’i, İsrail mi ABD’yi kontrol edebilir?

7 Ekim’de başlayan Gazze işgalinin ilk anından itibaren ortaya çıkan bir gerçek var ki; İsrail ve İsrail lobisi Amerika Birleşik Devletleri’ni kontrol ediyor.

NİXON’UN İTİRAFI

1969-1974 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı görevini yürüten Richard Nixon, bu gerçeği bundan yaklaşık 50 yıl önce şu sözlerle itiraf etmişti: “Arapların benim dış politikalarım konusunda bazı haklı şikâyetleri olsa da, onların da anlamaları gereken bir hakikat vardır ki o da, Amerika’daki Musevilerin tüm bilgilendirme ve propaganda mekanizmasını kontrol ettikleri gerçeğidir. Büyük gazetelerin, film endüstrisinin, radyo ve TV’nin, büyük şirketlerin bir güç olarak Yahudilerin elinde olduğunun nazarı dikkate alınması gerekiyor.”

İsrail lobisi, dolayısıyla İsrail’in gücü 50 yıl içinde yalnızca ABD’de değil, Avrupa ülkeleri üzerinde de büyüdü. Bankacılık, finans, şirketler, gazete, radyo, televizyon ve dijital yayın olmak üzere medya ve reklam, film ve tanıtım alınanındaki hâkimiyeti ABD gibi Avrupa ülkelerini de esir almış durumda.

AVRUPA’YI ESİR ALDI

Bugün Almanya ve Fransa başta olmak üzere az ve etkisi sınırlı olanlar dışında Avrupa Birliği, İsrail’in etkisi altında. Gazze işgaline ses çıkarmayı bırakın, “savunma hakkı” adına soykırıma ortak oluyorlar. İsrail lobisinin sahip olduğu silah ise, para... Bunu en açık biçimde Amerika Birleşik Devletleri’nde Kongre üyesi Somali asıllı Demokrat İlhan Omar’ın 2019 yılında sosyal medyada yaptığı bir paylaşımı olmuştu.

Temsilciler Meclisi azınlık lideri Cumhuriyetçi Kevin McCharthy’nin, İlhan Omar ile Filistin asıllı Michigan Temsilcisi Raşida Tlaib’ı İsrail’e yönelik eleştirilerinden dolayı cezalandırmakla tehdit etmesi üzerine, gazeteci Green Grenwald, Twitter hesabından “Amerikalıların ifade özgürlüğü haklarına saldırmak anlamına gelse bile, ABD’li siyasi liderlerin yabancı bir ülkeyi savunmak için bu kadar zaman harcaması şaşırtıcı” şeklinde tepki göstermişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.817 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.389 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.439 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar