İsrail’e ‘soykırım’ manifestosu

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'İsrail’e ‘soykırım’ manifestosu' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana öyle bir soykırıma girişti ki; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya başta bazı Avrupa ülke yönetimleri ile Batı medyası da suç ortağı haline geldi. Avrupa Birliği kurumları ve Batı ülke yöneticileri soykırım suçuna ortak olsa da, dünyanın her yerinde halk sokakta Gazzelilere uygulanan soykırıma tepki gösteriyor.

İsrail’in soykırımı, uluslararası kanunların etkisizliğini ve Birleşmiş Milletler’in çaresizliğini ortaya çıkardı. Buna isyan eden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiserliği New York Ofis Direktörü Craig Mokhiber, Gazze’deki soykırıma isyan etti; BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’e hitaben kaleme aldığı ve tarihe geçecek bir istifa mektubuyla görevini bıraktı.

Ruanda’da Tutsilere, Bosna’da Müslümanlara yapılan soykırım olaylarını araştıran ve 30 yıldır insan hakları alanında görev yapan Mokhiber, dört sayfalık istifa mektubunda; İsrail’in Gazze’deki saldırısı için, “Bu, ders kitaplarına konu olacak nitelikte bir soykırım vakasıdır”diye yazdı. ABD başta Batı ülkelerini, medyayı, görev yaptığı BM’yi suçlayan Mokhiber, tüm dünyanın İsrail lobisi karşısında çaresiz kalışını şöyle anlattı;

“Sayın Yüksek Komiser;

Bu, İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörü olarak size gönderdiğim son resmi mesaj olacak.

Bu yazıyı, pek çok meslektaşımız da dahil olmak üzere dünya için büyük bir ıstırap anında yazıyorum. Bir kez daha gözlerimizin önünde bir soykırımın yaşandığını görüyoruz ve hizmet ettiğimiz Kurum, görünüşe göre bunu durdurmak için güçsüz kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.817 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.390 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.439 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar