Hayırlı işler Kemal Bey!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Ekim günü yaptığı bir konuşmada, 2023 seçimlerine giderken terör örgütü PKK’nın HDP’ye talimatlarını içeren bir belgenin 15 gün önce...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Ekim günü yaptığı bir konuşmada, 2023 seçimlerine giderken terör örgütü PKK’nın HDP’ye talimatlarını içeren bir belgenin 15 gün önce güvenlik güçlerinin eline geçtiğini açıkladı. Güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından ele geçirilen, PKK’nın HDP’ye gönderdiği talimat yazısında şunlar yazıyordu: “CHP, İYİ Parti gibi partiler demokrasi ittifakı, faşizme karşı mücadele etme ittifakına gelmezler. HDP’yle açık ilişkiye de girmezler.

Fakat HDP’nin seçimler açısından onlar için çok önemli olduğunu biliyorlar. HDP olmadan seçimleri kazanamayacaklarını, AKP ve MHP’den kurtulamayacaklarını biliyorlar. HDP bu partilere ‘Bize doğru yaklaşırsanız biz de yerel seçimlerdeki gibi yaklaşabiliriz, aksi takdirde kaybedersiniz’ biçiminde onlara hem umut vermeli hem de ‘Böyle bir politika yürütmemiz için bizleri cesaretlendirecek yaklaşım göstermelisiniz’ demelidir.

Yani karşılıksız bir yaklaşım göstermelerinin böyle bir tutumu ortaya koymayı zorlaştıracağı biçiminde uygun uyarılar olabilir. ‘Tabanımızın sizlerden böyle bir beklentisi var’, mesajını vermeliler. HDP yürüteceği siyasetiyle bunları kendine muhtaç hale getirebilir ve bunlardan yararlanabilir. Bunların HDP’ye karşı politika içinde olmaması bile önemlidir.”

‘EVET’ DEDİĞİNE ‘HAYIR’ DEDİ


Nitekim, gelişmeler PKK’nın gönderdiği talimatta yazıldığı gibi oldu. HDP CHP’ye, Suriye ve Irak’ta terör örgütleri ile mücadele için TBMM’ye gönderilen tezkereye “Hayır” oyu vermesi gerektiğini söyledi. Önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tarafından yapılan açıklamayla, “Tarihi sorumlulukla davranacağız” diyerek “Evet” işareti veren CHP, HDP’lilerin uyarısı ve HDP Milletvekili İmam Taşçıer’in, “Tezkereye CHP evet diyecekse hiçbir Kürt CHP, AKP’den daha iyidir diye oy vermemeli, desteklememeli” şeklindeki uyarısı sonrası tutumunu değiştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 5.606 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.716 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 761 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.836 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar