Hayallerle gerçek arasındaki fark: Ekrem İmamoğlu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (28.01.2022)'' Hayallerle gerçek arasındaki fark: Ekrem İmamoğlu'' başlıklı yazısı.

Doğal olarak gözler İmamoğlu’nu arıyordu. Ama o ailesiyle Bodrum’da tatildeydi. Meteoroloji’nin uyarısına rağmen önlem alınmaması bir yana, tatilde olan İmamoğlu’nun bir gün için İstanbul’a geldikten sonra Bodrum’a tatile dönmesi eleştiri konusu oldu. Ama o, yandaş kalemlerinin savunmasıyla bunu savuşturmayı başardı.

ELAZIĞ’DA DEPREM ŞOV

Bundan birkaç ay sonra 24 Ocak 2020 günü Elazığ ve Malatya’da 6.8 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. 41 kişi hayatını kaybetti 1.607 kişi de yaralandı.

İmamoğlu 25 Ocak 2020 günü Elazığ’daydı. Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Depremle sarsılan Elazığ’dayız. Arama kurtarma ve destek ekiplerimiz tam koordinasyon ile çalışıyorlar. Bütün İstanbul’un kalbi burada atıyor ve her türlü desteğe hazırız.”

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken deprem bölgesinde birkaç saat geçiren İmamoğlu 26 Ocak 2020 günü Tunceli Belediyesi ziyaretinde, ertesi gün ise Erzurum’da kayak tatili yapan ailesinin yanında görüntülendi.

İMAMOĞLU’NUN TARZI BU, ALIŞACAKSINIZ!

İmamoğlu, her ikisinde de son derece insani bir gerekçeye sığınarak ailesine karşı sorumlu olduğunu belirtti. Eleştirenlere ise şunu söyledi: “Benim tarzım bu, toplum buna alışacak...”

Bu sözü üzerine, İmamoğlu hakkındaki gözlemlerimi 31 Ocak 2020 günü bu köşede, “Sorun İmamoğlu’nda değil, sizde... Alışacaksınız!” başlıklı yazımda şöyle aktarmıştım:

"Ekrem İmamoğlu ile ilgili tartışmalara onu destekleyenler açısından bakarsanız, durum oldukça trajik. Karşı olanları siyaseten anlamak kolay. Ama asıl ona oy verenlerde yaşanan bir hayal kırıklığı göze çarpıyor. Ne hata yaparsa yapsın toplamaya çalışan yandaş kalemlerin yazdıkları, bu insanları ikna etmekten uzak. Hayal kırıklığı yaşayan insanların sorunu, hayallerle gerçekler arasındaki fark. İnsanlar, İmamoğlu’nda Türkiye’yi yönetecek bir lider görmek istediler.
Peki o böyle bir şey talep etti mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.781 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.375 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.436 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar