'Hayalet adam'ın tutanağı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nun gönderdiği önemli bir soruya nihayet cevap verdi.Soru şu; 15 Temmuz günü saat 14.20’de MİT’e giderek ihbarda bulunan...

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nun gönderdiği önemli bir soruya nihayet cevap verdi.

Soru şu; 15 Temmuz günü saat 14.20’de MİT’e giderek ihbarda bulunan Binbaşı O.K., MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılacağını söylerken bir “darbe” ihbarında da bulundu mu?

Bu sorunun kaynağı 20 Mayıs 2017 günü Binbaşı O.K.’nın Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan 11 Ağustos 2016 tarihli ifadesi.

Habere göre O.K. ifadesinde “darbe ihbarında da bulundum” demişti. Ancak MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 22 Mayıs 2017 tarihinde TBMM Araştırma Komisyonu’na gönderdiği 36 sayfalık raporda, Binbaşı O.K’nın darbeden değil MİT Müsteşarı’nın kaçırılmasına yönelik bir operasyondan söz ettiği yer aldı.

Hulusi Akar’ın yanıtları Dün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar imzasıyla TBMM’ye gönderilen 8 sayfalık yazı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı teyit ediyor. Yazıda, ihbar üzerine Genelkurmay 2’nci Başkanı Yaşar Güler ile görüşen MİT Müsteşar Yardımcısı’nın,“O gece bir faaliyet olacağı ve MİT Müsteşarı’nın alınacağı” istihbaratını verdiği yer aldı.

Ardından MİT Müsteşarı Fidan’ı Genelkurmay’a çağırdığını anlatan Akar, Fidan’ın da MİT’e yönelik bir operasyon yapılacağından söz ettiğini belirtti.

Akar, TBMM Komisyonu’nun aynı konuda ikinci sorusuna da, MİT’ten gelen istihbaratın darbe değil MİT Müsteşarı’na yönelik bir operasyon olduğu cevabını verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 248 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 39 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.541 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.646 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar