Gülünç Amerika

Henüz dünyada “Cumhuriyetçi” Başkan Trump rüzgarı esmediği, “Demokrat” Başkan Obama döneminde; 2016 yılının Nisan ayında ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde Senatör Lindsey...

Henüz dünyada “Cumhuriyetçi” Başkan Trump rüzgarı esmediği, “Demokrat” Başkan Obama döneminde; 2016 yılının Nisan ayında ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde Senatör Lindsey Graham ile dönemin ABD Savunma Bakanı Ashton Carter arasında şu konuşma geçmişti;

Senatör Lindsey GRAHAM: PYD’yi hiç duydunuz mu?

ABD Savunma Bakanı Ashton CARTER: Evet duydum

GRAHAM: Kim?

CARTER: Kürt bir grup

GRAHAM: YPG’yi hiç duydunuz mu?

CARTER: Onları da duydum

GRAHAM: Peki onlar kim?

CARTER: Bir başka Kürt grup

GRAHAM: PYD’nin silahlı kanadı değiller mi?

CARTER: Evet öyle

GRAHAM: Doğru mu?

CARTER: Doğru, 2003 yılında kurulmuş sol görüşlü bir kürt siyasi parti

GRAHAM: Eldeki raporlar PKK ile bağlantılı olduklarını ya de en azından önemli ilişkileri olduğunu gösteriyor doğru mu?

CARTER: Evet

GRAHAM: PKK Türk hükümeti gözünde bir terör örgütü değil mi?

CARTER: PKK yalnız Türk hükümeti gözünde değil ABD hükümeti gözünde de terör örgütü

GRAHAM: Peki Suriye’de PKK ile bu kadar yakın ilişkisi olan YPG’yi silahlandırdığımız için Türklerin bize kızgın olması şaşırtıcı mı?

CARTER: Hayır değil, hayır değil senatör şunu kesinlikle belirteyim Türklerle bu konuda kapsamlı görüşmeler yaptık.

GRAHAM: Yani Türkler bunu sorun etmiyor mu?

CARTER: Ediyor

GRAHAM: Türkiye’den yeni döndüm. Bu konu onlar için bir sorun. Bunun dünyanın en aptalca fikri olduğunu düşünüyorlar. Ben de onlarla aynı fikirdeyim. Peki neden kızdı diye merak ediyorsanız, sebebi Suriye’de Türk hükümetiyle çarpışan bir terör örgütünü silahlandırmamız.

Raporlarda da var İşte

Amerika böyle bir ülke; Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’nın raporlarında, PYD için “terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı” yazması bir yana, Senato kayıtlarında bile PKK-YPG-PYD ilişkisi kayıtlara geçmiş durumda.

Buna rağmen terör örgütüne binlerce TIR dolusu silah ve para yardımı yapmaya devam ediyor. Öte taraftan Amerika 'adalet için ödül' programı kapsamında terör örgütü PKK’nın elebaşı Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koyuyor.

Üç kişinin bulunduğu yer ve yakalanmasına yardımcı olanlara toplam 12 milyon dolar ödeyeceğini açıklıyor.

Komik değil gülünç…

ABD bu kişileri gerçekten yakalamak istiyorsa Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PYD/YPG-PYD ile poz veren, Türkiye sınırında devriye atan komutanlarına sorsa yeter. Tüm bunlar ortadayken, “Amerika’yı yeniden büyük yap” (Make America Great Again)” sloganı ile yola çıkan Trump yönetiminin ödül kararı ABD’yi gülünç duruma düşürüyor. O zaman sloganı da “Yeniden gülünç Amerika” diye yorumlamak gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.823 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.149 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.639 Okunma “Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.981 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar