Gazeteci dediğin hükümlü terörist, sen de bir yalancısın Özgür Özel

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (28.09.2022)''Gazeteci dediğin hükümlü terörist, sen de bir yalancısın Özgür Özel'' başlıklı yazısı.

Mersin Mezitli ilçesindeki polisevine 26 Eylül Pazartesi akşam saat 22.45 sıralarında iki kadın terörist tarafından saldırıda bulunuldu ve polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, biri polis memuru olmak üzere dört kişi de yaralandı. Öncelikle şehidimizin mekânı cennet olsun, yaralılara şifa dilerim.

Olayın yaşanmasından bir kaç saat sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının detaylarını şöyle açıkladı: “İki kadın terörist, çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orda polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor.4 bekçi arkadaşımız acil bir şekilde intikal edip çatışmaya giriyorlar.

2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. İki ayrı patlama sesi de içinde patlayıcı olan sırt çantalarından geliyor, yaralanınca kaçamayacaklarını anlayıp kendilerini patlatıyorlar.

Bu esnada bir polis arkadaşımız ağır yaralanıyor. Arkadaşımızı hastaneye götürüyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor.”

‘ZOZAN TOLAN’ KOD ADLI TERÖRİST

Bir süre sonra da, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği açıklandı. Kendini patlatan teröristlerden birisinin “Zozan Tolan” kod adlı “Dilşah Ercan” olduğu anlaşıldı.

Terörist Dilşah Ercan, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunmuş. Terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıkmış.

Örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katılan Ercan, Irak’ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldıktan sonra örgütün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet göstermiş.

Dün, teröristlerden Dilşah Ercan hakkında değişik ayrıntılar çıktı ortalığa.

GAZETECİ KİMLİKLİ TERÖRİST

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba, Nurettin Demir tarafından 2012’de hazırlanan, “Türkiye’de Tutuklu Gazeteciler” isimli raporda, PKK’ya yakın Azadiya Velat isimli gazete çalışanı olarak ismi yer almış.

CHP’li milletvekilleri, “gazeteci” listesine aldıkları Dilşah Ercan’ı şöyle tanıtmış:

“Adı-Soyadı: Dilşah Ercan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.615 Okunma ‘Meczup’ Ekrem’in balyalardaki parmak izleri 15 Mart 2024 | 2.352 Okunma Buzdağının görünen kısmı: Kimin parası kimin cebinde belli değil 13 Mart 2024 | 2.839 Okunma Mossad ajanı FETÖ’cü polis Yazıcıoğlu suikastı itirafçısı çıktı 11 Mart 2024 | 3.078 Okunma Bir cümle “Tavşan Başkan” Özel ve İmamoğlu’nun maskesini düşürdü 08 Mart 2024 | 5.239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar