FETÖ’nün ‘Z Kuşağı’... Yine tedbir, takiye, temkin ve devlete sızma

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (21.03.2022)''FETÖ’nün ‘Z Kuşağı’... Yine tedbir, takiye, temkin ve devlete sızma'' başlıklı yazısı.

Fetullahçı Terör Örgütü kapsamında; 669 bin 431 kişi hakkında adli işlem yapıldı, takipsizlik dışında kalan 227 bin kişi hakkında karar verildi, 125 bin kişinin soruşturma ve yargılaması devam ediyor. Süren ve tamamlanan davalarda toplam 179 bin kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Cezaevlerinde ise 1.196’sı tutuklu, 19 bin 360 hükümlü toplam 20 bin 556 FETÖ mensubu bulunuyor.

Peki dışarıdaki yüzbinlerce kişi nerede ve ne yapıyor?

FETÖ’nün bir ihanet şebekesi olduğunu anlayarak ayrılan belli bir kesim dışında, önemli bir bölümü faaliyetlerine örtülü ve açık biçimde aramızda devam ediyor. 15 Temmuz sonrası gerçek yüzlerini gizleyen örgüt üyeleri artık bazı siyasi parti faaliyetlerinde ve sosyal hayatta gitgide belirgin hale gelmeye başladılar. Yalnız onlar değil, kendilerinden sonraki kuşakları da aynı ihanet yolunda yetiştirmek için kolları sıvamış durumdalar. Eskiden olduğu gibi lise çağındaki gençleri; beyinlerini yıkayıp öğretmen, hâkim, savcı, polis, mülki amir gibi branşlarda devlet kurumlarına yerleştirmek için “Güncel Öğrenci Evleri Yapılanması” içine girdiler.

15 Temmuz sonrası dışarıdan eleman bulmakta zorlanan FETÖ, örgüt üyelerinin çocuklarına yönelmiş durumda.

Haklarında örgüt üyeliğinden, yardım yataklıktan işlem yapılanların çocuklarını yeni açtıkları “hücre evleri”nde eğitim adı altında örgüt militanları haline dönüştürüyorlar. Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, 5 ilde 10 adreste yapılan baskınlarda iki örgüt yöneticisi ile bu evlere giden 39 öğrenci gözaltına alındı. İstanbul İstihbarat Şubesi’nin çalışmaları üzerine Organize Şube Müdürlüğü tarafından yapılan baskınlarda, FETÖ’nün öğrenci evlerinde uygulayacağı “Tedbirnamesi” de ele geçirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.513 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.645 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.085 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.481 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar