FETÖ’nün şifreleme tekniği deşifre edildi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki “kripto” elemanlarının ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalarda inanılmaz bir yöntem daha...

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki “kripto” elemanlarının ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalarda inanılmaz bir yöntem daha saptandı. Daha önce yazılı sınavlarda soruları çalarak önceden kendi üyelerine verdiği ve böylece askeri okullara yerleştirdiği ortaya çıkarılan FETÖ’nün, sınav komisyonlarındaki mülakatlarda da özel bir şifreleme yöntemiyle üyelerini geçirdiği ortaya çıktı. FETÖ’cülerin uyguladığı şifreleme yöntemi şöyle işledi:

Çalınmış sorularla yazılı sınavı geçenler daha sonra mülakata alındı. Mülakatta FETÖ üyesi öğrencilerin aday numaralarına özel bir şifre kondu. Bunun için FETÖ’nün imamları tarafından toplanan FETÖ üyesi öğrencilerin kimlik bilgileri Personel Daire Başkanlıkları’ndaki FETÖ üyelerine verildi.

Deniz Kuvvetleri başladı 

Personel Daire Başkanlığı’ndaki FETÖ üyesi, örgüt üyesi öğrenci adaylarına, sekiz haneli olan aday numarasının, üçüncü ve beşinci rakamının toplamı 11’den büyük olacak şekilde aday numaraları verdi. Mülakat komisyonundaki FETÖ üyesi de önüne gelen adayın numarasına bakıp, üçüncü ve beşinci toplayıp rakamın 11 ve üzerinde çıktığını gördüğünde geçer not verdi.”

Deşifre edilen bu yöntemle dün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 350 astsubay açığa alındı. Donanmada görev yapan astsubayların Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na 2013 yılı girişli olduğu ve iki yıllık eğitim sonrası 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da görevde olduğu belirtiliyor. Bu şekilde TSK’ya sokulanların oranı yüzde 98. Yani neredeyse o yıl girenlerin tamamı FETÖ üyesi.

FETÖ’nün bu şifreleme yöntemini 2010 sonrası Harp Okulları’na dışarıdan giren FETÖ üyeleri için de uyguladığı söyleniyor. Darbe sonrası kapatılan Harp Okulları’ndan çıkarılan ve Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleştirilen öğrencilerin de bu şifreleme yöntemiyle askeri okullara sokulduğu tespit edildi. Halen üniversite öğrencisi olan bu kişiler hakkında da inceleme devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.758 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.128 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.639 Okunma “Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.981 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar