FETÖ’nün ‘muhalif’ avukat taktiği

Yargılandığım Odatv davasının 2017 yılı Nisan ayındaki karar duruşmasında solcu bir avukat, FETÖ’cü Önder Aytaç’ın kendisinden avukatı olmasını istediğini ama reddettiğini...

Yargılandığım Odatv davasının 2017 yılı Nisan ayındaki karar duruşmasında solcu bir avukat, FETÖ’cü Önder Aytaç’ın kendisinden avukatı olmasını istediğini ama reddettiğini söylemişti. Bunu münferit bir teklif olarak değerlendirmiştim. Aradan geçen 1.5 yıl içinde birçoğu FETÖ’nün kumpas davalarına katılmış avukatların FETÖ üyelerini savunduğunu gördüm. Bunların ilki CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart’tı. FETÖ Çatı Davası’nda FETÖ’cü İlhan İşbilen’in avukatıydı.

‘Milyonlar konuşuluyor’

Sonra yanına kamuoyunun tanıdığı bir başka sosyal demokrat avukat eklendi. Kime sorsam “savunma hakkı” deyip geçiyorlardı.

FETÖ üyelerinden para almadan avukatlık yapıyorlarsa “savunma hakkı” açıklamasına itibar edebilir ama bazılarının aldığı rakamlar milyonların üzerinde. Hemen şunu söyleyeyim, milyonluk teklifleri anında reddedenler de var. İsim isim saymaya gerek yok ama özellikle Ergenekon sürecinde ünlenmiş bazı avukatları savunmada kullanmak bir FETÖ taktiği. İşte size belgesi: 2017 yılı Nisan ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na iki SD kart içinde “Garson” kod adlı gizli tanığın teslim ettiği dokümanlardan birisi de bu taktik üzerine. (Soruşturma no: 2017/68532)

‘Medya açısından faydalı’

Darbe ve örgüt üyeliği davalarında yargılananlar için temas kurulan muhalif kimlikli avukatlar hakkında FETÖ’nün değerlendirmeleri şöyle;

1 - T.D.: AFY’nin avukatı H.A. aracılığı ile bulduk. Eski Ergenekon avukatlarından. İstanbul piyasasında 2. sınıf cezacı olarak bilinen avukatların en iyilerinden birisi.

2 - M.A.: Yakub Saygılı için tuttuğumuz avukatlardan. Medya açısından faydası olur diye düşündüğümüz bir avukat. Piyasada ismi bilinen birisi.

3 - Ö.K.: Baroda etkili bir konumu var. Antipatik bir şahıs ama duruşmalarda mahkeme hayatını bitirmesi ve usul yönünden çok sağlam olması bizim için avantaj. Tüm avukatlarımız tanışıyor. Ö.T. ve K. Ş. üzerinden anlaştık. Kontrolü biraz zor ama ilk duruşmalar açısından faydalı birisi.

4 - D.S.: Kendi öğrencilerimiz üzerinden anlaştık. Erzurum dosyası ve hazırladığı mütalaa üzerinden biliyoruz. Dinleme konusunda birçok avukata göre malumat sahibi ama bize ters gelen düşünceleri de var. Son dakika anlaştık. Performansını tam olarak göremedik.

5 - K.H.: H.A. üzerinden anlaştık. Mafyaların avukatlıklarını yapmış piyasa avukatı bunlar. Mahkemeye başka yollarla da ulaşmak için bu avukatların farklı kanalları var. Bunların dilini biliyorlar.

6 - F.K.: Piyasada bilinen ikinci sınıf cezacılardan.

7 - İ.y.: Öğrenciler üzerinden anlaştık. Asker emeklisi, Şırnak’taki dosyamız ile de ilgileniyorlar. Dinleme konusunu biliyorlar. Ergenekon’daki şahıslara da avukatlık yapmış birisi.……..”

İşte FETÖ budur; siz hukukçu olarak işe yaradığınızı zannedersiniz onlar sizi kullanır.

Değmez beyler bayanlar üç kuruş para için değmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.529 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.646 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.085 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.481 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar