FETÖ’nün ‘Gaye-i hayali’ çökerken...

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (11.11.2022)''FETÖ’nün ‘Gaye-i hayali’ çökerken...'' başlıklı yazısı.

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen, 7 Kasım günü örgütün yayın organından, ihanet dolu amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerini açıkladı. FETÖ elebaşı içinde bulunduğu hayal kırıklığı ile yaşananların unutulması konusunda, “Gaye-i hayal ve arzulanan nisyan” adlı video yayınladı. Terör örgütü elebaşının sağlık sorunlarının ciddiyetini koruduğu ve son gelişmelerden dolayı moralinin de bozuk olduğu görülüyor. Açıkça, örgütün şu anda da nihai hedeflerini gerçekleştirecek güçte olmadığını, “Gaye-i hayali gerçekleştirecek güçte değiliz” diyerek itiraf ederken örgüt üyelerine sahte moral aşılamaya çalışıyor.

GAZİ TURGUT ASLAN OPERASYONU

FETÖ elebaşını ve örgütü bu derece “ümitsizliğe” iten gelişme, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları’nın koordinesinde 18 Ekim 2022 günü, 59 il merkezli olarak gerçekleştirilen “Gazi Turgut Aslan Operasyonu” oldu.

Bir gün içinde güncel yapılanması üyesi 704 FETÖ mensubundan 18’i aktif kamu görevlisi olmak üzere 677’si gözaltına alındı. 222 mahrem kurye tutuklandı, 368’i hakkında adli kontrol kararı alındı. 86 kişi Emniyet ve savcılıktan serbest kaldı. 45 mahrem kurye de ‘etkin pişmanlık’tan yararlanarak itirafçı oldu. Operasyonda örgüt yönetiminin yolladığı 26 milyon TL’ye de el konuldu.

FETÖ’nün mahrem/kurye operasyonu sonucunda; örgütün yeniden yapılanma faaliyetlerini hızlandırdığı, mahrem yapılanmaların tekrar organize edildiği, cezaevinden çıkan FETÖ üyelerinin güncel yapılanmada aktif rol aldıkları, öğrenci yapılanmasının faaliyete geçirilerek kamuya sızma girişimlerine devam edildiği tespit edildi.

Bunun için, 2016’ya kadar yurtdışına çıkardığı paraların bir kısmını, örgütten kopuşları önlemek için tersine akışla yurtiçinde aktardığı belirlendi.

FETÖ’CÜLERİ ŞOK EDEN OPERASYON

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 556 Okunma ‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.169 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.393 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.640 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar