FETÖ’cüleri bıraksanız general ve yüzbaşı olacaklar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener’in bugünkü (25.04.2022)''FETÖ’cüleri bıraksanız general ve yüzbaşı olacaklar’’ başlıklı yazısı.

Akıl alır gibi değil, eğer “Ankesörlü hat” operasyonları da olmasa 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’ne giren Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri neredeyse yüzbaşılığa kadar yükselecekler.

Sadece İzmir’de 2019 Kasım ayından beri yapılan “Ankesörlü hat” operasyonlarında, 52 albayın FETÖ bağlantısı ortaya çıkarıldı. O albaylar açığa çıkarılmasaydı bugün general olarak görev yapıyor olacaklardı. Belki de 15 Temmuz öncesi TSK’ya sızmış ve hâlâ açığa çıkmamış FETÖ’cüler generalliğe, 15 Temmuz sonrası sızanlar ise yüzbaşılığa doğru gidiyor. Bu yazdıklarım şaka ya da komplo teorisi değil, acı ama gerçeğin ta kendisi. Rakamlarla konuşalım biraz da...

TEĞMEN ÇIKIP 3 YILDA ÜSTEĞMEN OLDULAR

15 Temmuz 2016’dan sonra askeri okullara girenler, “teğmen”olarak göreve başladı. Üç yıllık görev süresi sonunda “üsteğmen” rütbesine yükseldiler. Neredeyse altıncı yılın sonunda yani seneye yüzbaşı olacaklar.

İşte bunların arasında FETÖ üyeleri de yer alıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Tuncay’ın koordinesinde, MSB, MİT, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile sağladığı koordinasyonu ile yürüttüğü Ankesörlü hat operasyonları şu çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ, TSK’ya sızmaktan vazgeçmedi. Bu gerçeğin en acı tarafı, 15 Temmuz ihanetine uğramış devletin ilgili kurumları FETÖ’cülerin bu sızmalarına karşı, riski sıfırlayacak önlemleri alamıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.503 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.645 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.085 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.481 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar