FETÖ’cülere ‘bir taşla altı kuş’ vurduran karar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (09.12.2022)''FETÖ’cülere ‘bir taşla altı kuş’ vurduran karar'' başlıklı yazısı.

FETÖ yöneticiliğinden yargılanan Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Birol Erdem hakkında, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından; Örgütün hiyerarşisi içinde bulunduğu zaman dilimi itibarıyla örgütün nihai amacını bilmediğinden hareketle, Türk Ceza Kanunu (TCK) 30/1 maddesinde düzenlenen “Fiilin icrası sırasında suçun kanuni tanımındaki maddi unsurları bilmeyen bir kişi, kasten hareket etmiş olmaz” hükmüne dayanarak verilen beraat kararının Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu tarafından da onanması üzerine FETÖ’cüler adeta bayram ediyor.

FETÖ’nün yurtdışına kaçan hâkim ve savcıları ile avukat yapılanması her zaman olduğu gibi fırsatı kaçırmadı. Örgütte yöneticilik ve üyelik yapan FETÖ’cüler ve avukatları, 17/25 Aralık 2013 operasyonlarına kadar örgütün amaçlarını kendilerinin de bilmediğini iddia ederek, haklarında beraat kararı verilmesi gerektiğine dair dilekçe örneklerini elden ele dolaştırmaya başladılar.

ALTI SUÇU AKLAMA ÇABASI

Ağır ceza mahkemelerine, bölge adliye mahkemelerine, Yargıtay Ceza Dairesi’ne verilmek üzere FETÖ’nün avukat yapılanması tarafından hazırlanan örnek dilekçede, bir taşla adeta 6 kuş vurulmaya çalışılıyor.

FETÖ’cü avukatların, yargılaması süren, dosyası bölge idare mahkemelerinde ve Yargıtay’da olanlar için hazırladığı tek tip dilekçede, her biri Yargıtay tarafından FETÖ üyeliği için delil kabul edilen; ByLock kullanmak, Bank Asya’ya para yatırmak, FETÖ’nün okullarına kayıtlı olmak, dernek ve gazetelerine abone olmak, “Kimse Yok Mu Derneği”ne bağış yapmak gibi durumların da aynı kapsamda değerlendirilmesi talep ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.171 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.428 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar