FETÖ’cüden FETÖ’cüye ‘İhraç ettiririz’ tehdidi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (07.03.2022)'' FETÖ’cüden FETÖ’cüye ‘İhraç ettiririz’ tehdidi'' başlıklı yazısı.

Bürokrasi içinde bir FETÖ’cü bir başka FETÖ üyesini, “Gri listedesin, bizimle ilişkini kesersen seni ihraç ettiririz” diyor, ne güzel değil mi? Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili o kadar çok şey okudum, o kadar çok şey dinledim ki, artık şaşırmam diyordum ama yanılmışım.

Savcılıklar ve Emniyet birimleri Türkiye genelinde FETÖ’nün güncel yapılanmasıyla ilgili soruşturmaları sessiz ve etkili biçimde yürütüyor. Milli İstihbarat Teşkilatı da görev ve yetkileri çerçevesinde önemli görevler yapıyor. Sonuncusu, geçen hafta Ankara’da gerçekleşti. MİT’in, FETÖ’nün “güncel faaliyetlerinin ve yeniden toparlanma girişimlerinin” deşifre edilmesine yönelik istihbarat çalışmaları sonucu gözaltına alınan iki kişi, “FETÖ adına bakanlıklarda ve kamu bürokrasisi içerisinde halen aktif kripto örgüt üyelerinin isimleri ve faaliyetleri” hakkında bilgiler verdi.

İNGİLTERE’DEKİ FETÖ ÜYELERİ İLE TEMASTA

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Ankara TEM Şube Müdürlüğü, çoğu kamu bürokrasisinde iç denetçi ve uzman olarak görevli örgüt üyelerini tek tek belirledi.

Teknik takip sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda iç denetçi olarak çalışan Ö.K.’nın İngiltere’de bulunan örgüt üst düzey sorumlusu ile irtibat kurduğu tespit edildi. Kaçış planı içinde diğer örgüt üyelerinin de kaçmasını engellemek amacıyla gözaltına alınan Ö.K., mahkeme tarafından tutuklandı.

Diğer örgüt üyelerine yönelik istihbarat ve delil toplama çalışmalarına devam edilirken, bir kısmının halen aktif kamu görevlisi olarak örgütsel faaliyetlerini sürdürdükleri belirlenen 2 aktif kamu kurumu iç denetçisi, 1 aktif icra müdür yardımcısı, 2 aktif kamu kurumu müfettişi, 1 aktif kamu kurumu müfettiş yardımcısı, 1 aktif kamu kurumu uzmanı, 1 ihraç bakanlık müfettişi, 1 özel şirket çalışanı gözaltına alındı.

İTİRAFTAKİ ŞOK AYRINTILAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.365 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.366 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.432 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar