FETÖ’cü KHK’lıların yüzde 40’ı örgüt adına çalışırken yakalandı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (04.04.2022)''FETÖ’cü KHK’lıların yüzde 40’ı örgüt adına çalışırken yakalandı'' başlıklı yazısı.

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin tamamına yakını bu ara FETÖ’cüleri dillerinden düşünmüyorlar. Tabii, “FETÖ’cü” değil, “mağdur” diyerek.

En fazla dillendirdikleri, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenler. Ardından henüz lise ve ortaokulda örgüt evlerine giden, kod adları verilen ve çalıntı soruyla okullara sokulan askeri öğrenciler geliyor.

FETÖ’cüler artık yalnızca parti binalarına girmiyor artık rahat rahat parti örgütlerinde aktif görev yapıyorlar. Genel başkanlar da aleni biçimde kürsülerden selam çakıyorlar.

Bu işin sonu nereye varacak, göreceğiz.

Ama Türk milleti olarak, 15 Temmuz gibi bir ihanet gecesini yaşatmış bu hain örgüt ile üyelerine ve onlarla işbirliği yapan, destek olanlarla kavgayı bırakmayacağız.

SUÇLU-SUÇSUZ AYRIMI YAPMIYORLAR

Öncelikle şunu söyleyeyim: Suçlu-suçsuz ayırmadan KHK’lıları iade edeceğim demek, devleti FETÖ’ye teslim edeceğim demektir. Ayrıca, suçluların yanında suçsuz olup görevine iade edilmesi gerekenlere haksızlık anlamına gelir.

Siyasetçilerin bu tutumu FETÖ'yü cesaretlendiriyor ve hep bir ağızdan tüm KHK’lıların iade edilmesi gerektiğine dair kampanyalar düzenliyorlar.

FETÖ’NÜN TAKTİĞİ

FETÖ’nün bir taktiği vardır: “Çokların arasında azı kaybetmek” derler buna.

Gerçek suçlular araya karışıp kendilerini aklamaya, masum göstermeye çalışırlar. Suçlunun kalabalığın arasına karışıp izini kaybettirmesi gibi...

Muhalefet parti liderlerinin verdiği cesaretle KHK meselesinde ise sayısı 100 bini geçen örgüt üyesini, masum azınlığın üzerinden aklamaya çalışıyorlar. Nasıl olsa onları savunan birileri var.

Peki kim suçlu kim suçsuz?

Olağanüstü Hal Komisyonu’nun verileri fikir verebilir. Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan KHK’lar ile 125 bin 678’i kamu görevinden çıkarma olmak üzere toplam 131 bin 922 tedbir işlemi gerçekleştirildi. Komisyona 126 bin 783 başvuru yapıldı. 2021 yılı sonu itibarıyla bu başvurulardan 16 bin 60’ı kabul edilirken, 104 bin 643 başvuru reddedildi.

Yani devlet şu ana kadar 16 binden fazla kişi ve kurumun başvurusunu kabul ederek, haksızlık yapıldığını kabul etmiş oldu.

Muhalefet bu rakamları dikkate alıp haksızlığa uğrayanları bekletmeden görevine iade edeceğim demek yerine, tam olarak bir plana bağlamadan “KHK’lıları iade edeceğim, bir parmak şıklatmak kadar kolay, bir haftada iade edeceğim” diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 495 Okunma ‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.863 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.169 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.393 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.640 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar