FETÖ savcısı Can Tuncay’dan uyarı: ‘15 Temmuz’dan sonra TSK’ya girenlere dikkat’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (17.10.2022)''FETÖ savcısı Can Tuncay’dan uyarı: ‘15 Temmuz’dan sonra TSK’ya girenlere dikkat’'' başlıklı yazısı.

15 Temmuz gecesinin en önemli kahramanlarından bazıları da vatansever hâkim ve savcılarımız yani yargı camiasıdır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakasını kapatan FETÖ mensupları ile mücadeleye ilk giren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile görüştükten sonra, darbeye kalkışanlar hakkında gözaltı kararı çıkartılması talimatı verdiği iki savcı vardı; birisi Hikmet Pak, diğeri de Can Tuncay.

Çağlayan Adliyesi’ne yakın bir restoranda yemek yiyen iki savcı hemen görev yerine koşmuş; yazdıkları İstanbul’da darbeye kalkışan FETÖ mensuplarının gözaltına alınmasına yönelik talimat, telsizle tüm Emniyet birimlerine bildirilmişti.

ADLİYEYE KOŞTULAR

Başsavcı Fidan ve savcılar Hikmet Pak ile Can Tuncay’ın bu kahramanca tutumu, o gecenin bir başka kahramanı olan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın çağrısıyla sokakta darbecileri gözaltına alan Emniyet mensuplarının hukuki dayanağı, hain kalkışmanın durdurulmasının da başlangıcı olmuştu.

Bir süre sonra Cumhuriyet savcılarından Şenay Baygın, Ercan Devrim, Evliye Çalışkan, Orhan Aydın da destek olmak amacıyla Hikmet Pak ve Can Tuncay’ın bulunduğu Adliye binasına ulaştılar.

O gecenin kahramanlarından Savcı Can Tuncay, 15 Temmuz’dan başlayarak FETÖ ile mücadele konusunda yaptıklarını bir kitap haline getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.316 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.552 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar