FETÖ çatladı 3500 itirafçı

Fethulahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki “mahrem imamlar” soruşturmalarını yakından takip ediyorum. Tamamına yakını “öğretmenlik” mesleğini yapan bu...

Fethulahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki “mahrem imamlar” soruşturmalarını yakından takip ediyorum. Tamamına yakını “öğretmenlik” mesleğini yapan bu “mahrem imamlar” TSK içindeki FETÖ’cü subaylarla ilişki kurup, örgüte yönelik operasyonların detaylarını öğrenmeye ve önlem almaya çalışıyorlar.

Ayrıca operasyonlarda başı çeken isimleri tespit edip sosyal medya aracılığıyla itibarsızlaştırmaya uğraşıyorlar. Ancak işler FETÖ’nün, FETÖ elebaşı Gülen’in düşündüğü gibi gitmiyor. Çünkü İstanbul’da başlayan ve dokuz bine yakın ismin tespit edildiği ankesörlü hat operasyonlarında kısa süre içinde 500 kişi gözaltına alındı ve 150’si itirafçı oldu. İtirafçı olanların sayısında hızlı bir artış var.

15 Temmuz’dan bu yana Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde gözaltına alınan kişilerden bin 63’ü itirafçı olmuşken, son bir ayda 406 kişi birden itirafçı olarak etkin pişmanlıktan yararlandı. Sadece Kara Kuvvetleri’ndeki itirafçı sayısı bin 469’a çıktı.

Deniz Kuvvetleri’nde 379 subay itirafçı oldu onların verdiği bilgiler sayesinde 585 sivil mahrem imama ulaşıldı. Bunda en önemli etken itirafçı olanlar hakkında “geçici görevden uzaklaştırma” kararı uygulanmış olması. Darbe girişiminde rol almamış bu kişiler hakkında, doğrudan TSK’dan atmak yerine etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırarak, geçici görevden uzaklaştırma kararı alınması maddi haklarının korunması anlamına geliyor. Bu da FETÖ’nün kripto yapısının çatlamasında en önemli etken.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.191 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.643 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.083 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.480 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar