FETÖ, Birleşmiş Milletler raporuna da sızdı mı?

2013 yılında New York’taki Birleşmiş Milletler merkezinde faaliyete başlayan “Uluslararası Organize Suçlara Karşı Küresel Girişim” isimli kuruluş, eylül ayında “Global Organize Suç Endeksi...

2013 yılında New York’taki Birleşmiş Milletler merkezinde faaliyete başlayan “Uluslararası Organize Suçlara Karşı Küresel Girişim” isimli kuruluş, eylül ayında “Global Organize Suç Endeksi 2021” başlıklı bir rapor yayınladı.

AB, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Interpol tarafından finanse edilen kuruluş, BM’ye üye tüm ülkelerin, git gide küresel bir sorun haline gelen ve organize suç örgütleri ile ilişkisini değerlendirdiği 95 sayfalık raporunda Türkiye’ye de yer ayırdı.

KAYNAĞI BELİRSİZ İSTATİSTİKLER

Her ülkeye belirlediği kategorilere 1 ile 10 arasında puan veren kuruluşun, Türkiye hakkındaki değerlendirme ve verdiği puanları incelediğinizde, kaynağı belirsiz puanlara bağlı sıralamalar ve tuhaf değerlendirmeler göze çarpıyor.

Rapor öyle bir yazılmış ki, Türkiye iç savaşların yaşandığı Ortadoğu ülkelerinden, darbelerle, yolsuzlukla, katliamlarla ve insan sömürüsü ile gündeme gelen Afrika ülkelerinden, mafya, uyuşturucu ile uyuşturucu kartelleri ile anılan Latin Amerika’dan, uluslararası mafya yapılarının cirit attığı Balkan ve Doğu Avrupa ve bazı Batı Avrupa ülkelerinden, küçük çocukların fuhuş amacıyla ticaret konusu yapıldığı bazı uzak Asya ülkelerinden, offshore bankacılık sistemi ile kara para aklama merkezine dönüşen bazı Avrupa ülkelerinden, uyuşturucunun en çok kullanıldığı AB ve ABD’den “beter” durumda.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 15 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 9 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.534 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.646 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar