Ergenekon sanığı Kral Şuppiluliuma

POSTA gazetesi ekibi olarak kısa süren Hatay gezisinde hak ettiği kadar zaman ayıramadığımız yerlerden birisi ‘Hatay Arkeoloji Müzesi’ oldu. Toprağın altından çıkarılan binlerce eser müzede...

POSTA gazetesi ekibi olarak kısa süren Hatay gezisinde hak ettiği kadar zaman ayıramadığımız yerlerden birisi ‘Hatay Arkeoloji Müzesi’ oldu. Toprağın altından çıkarılan binlerce eser müzede keşfedilmeyi bekliyor.

Müzede karşımıza 1.5 metre uzunluğunda, 1.5 ton ağırlığında bir heykel çıktı.

İnanılmazdı, yıllardır adını duyduğum Hitit Kralı Şuppiluliuma, çakmak çakmak gözleriyle karşımdaydı.

DAVA ARKADAŞIM

Kral Şuppiluliuma ile 2009’a dayanan çok özel bir ‘hukukumuz’ vardır. 2011’de tutuklandığım Ergenekon operasyonunda deliller arasında telefon dinleme kayıtları da yer alıyordu. Bir nevi dava arkadaşım yani!

Dava dosyama giren o kayıtlardan birisi de gazeteci Musa Ağacık ile yaptığım telefon görüşmesiydi.

Musa Ağacık bir gün telefonla beni aramış. Sekreter arkadaşımız, “Kim arıyor diyelim?” diye sormuş. Musa Ağacık da, "Hitit ülkesi Hattuşaş'tan Nedim yoldaşımın mücadelesine gönülden selam, Şuppiluliuma'nın torunu Musaluliuma dersiniz" demiş.

Nedim Şener, Kral Şuppiluliuma heykelinin yanında.

ADI DOSYADA

Böylece 3 bin 500 yıl önce yaşamış Hitit Kralı Şuppiluliuma'nın adının geçtiği telefon konuşması da deliller arasına girer. Musa Ağacık'ın ne kadar esprili olduğundan habersiz polisler Şuppiluliuma'nın 3 bin 500 yıl önce yaşadığını nereden bilsin!

FETÖ üyesi polisler kimbilir Şuppiluliuma'nın kim olduğunu araştırmak için neler yapmışlardır.

O gün bugündür ne zaman ismini duysam bu yaşadığım trajikomik olayı hatırlarım.

O yüzden müzede Şuppiluliuma'nın heykeli beni çok şaşırttı. Kral Şuppiluliuma'nın heykeli ve olağanüstü mozaik koleksiyonu Hatay'ın bence kıymeti bilinmemiş bir hazinesi. Dünyada benzeri bulunmayan eserler için ziyarete açık alanları ve depolarıyla 35 bin metrekare alana sahip müze, Hatay'ın turizm merkezi olması için yeter de artar bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.128 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.422 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar