Elon Musk, Twitter’daki terör hesaplarını ifşa edecek mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (23.12.2022)''Elon Musk, Twitter’daki terör hesaplarını ifşa edecek mi'' başlıklı yazısı.

Elon Musk, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’daki rezaletleri tek tek ortaya döküyor.

Musk, ABD yönetiminin Twitter’ı ülke içinde FBI eliyle, ülke dışında ise Pentagon eliyle algı ve yalana dayalı psikolojik harp aracı olarak kullandığını ortaya koydu.

Elon Musk, güncel deyimle “ifşalarına” Twitter yönetiminin “kara listelere” alınan bazı hesapların görünürlüğünü ve etkileşiminin düşürüldüğünü açıklayarak başladı. Sonra ABD eski Başkanı Trump’ın sonunda süresiz kapatılan hesaplarına karşı yapılan haksız uygulamaları ifşa etti. Bunun yanında şimdiki ABD Başkan Biden ve oğlu hakkında ortaya çıkan cinsel içerikli skandallar ile yolsuzlukları hakkındaki haberlerin engellenmesiyle devam etti. Tüm bunların da, Twitter yönetimi ve FBI’ın (Federal Soruşturma Bürosu) işbirliği sonucunda gerçekleştiği ortaya kondu.

PSİKOLOJİK HARP ARACI TWITTER

Twitter dosyaları adı verilen skandallar serisinin sekizinci bölümünde, Twitter ile ABD Ordusu CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı) arasındaki ilişki ortalığa saçıldı.

Açıklanan belgelere göre, Twitter ABD ordusunun talebiyle Ortadoğu’daki psikolojik harp operasyonları hesaplarına koruma sağladı. Twitter ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) arasındaki yazışmalar, CENTCOM’un psikolojik harekâtlarının parçası olan hesapları “beyaz liste” yaparak nasıl korumaya aldığını gösteren ve bu hesapları korumak amacıyla onaylı hesap yapılması için gerçekleştirilen yazışmaları içeriyor.

TWITTER-ABD ORDUSU İLİŞKİSİ

Twitter ile ABD ordusu ilişkisinin beş yıl öncesine gittiği açığa çıkarken, CENTCOM’un Yemen, Suriye, Irak, Kuveyt ve Ortadoğu’nun genelinde insanların fikirlerini şekillendirmek ve üretilen içerikleri yaymak için Twitter’ın korumaya aldığı bu hesapları kullandığı kaydedildi. Twitter’a 2017 yılında bir CENTCOM yetkilisi tarafından liste verildi. Bu listede 52 farklı Arapça hesap yer alıyordu. Yetkili, bu hesaplardan 6’sı için ‘öncelikli hizmet’, diğerleri için ise ‘beyaz liste’ talep etti. Bu beyaz listedeki paylaşımlar öne çıkarıldı. Tweet’leri sürekli TT listesine alındı. Bu hesaplar, ABD’nin Ortadoğu’daki askeri öncelikleri hakkında tweet attı. İran karşıtı mesajlar, Suudi Arabistan-ABD destekli savaş ve dron saldırılarına yönelik içekleri teşvik etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.636 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.073 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.477 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.030 Okunma ‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 2.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar