Efradını cami, ağyarını mani: Dün dündür

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener’in bugünkü (08.04.2022)''Efradını cami, ağyarını mani: Dün dündür’’ başlıklı yazısı.

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Başkanlık Divanı’ndaki görevine son verilmesi ve buna gösterdiği tepki çok konuşuldu. Son yazımın konusu da buydu, “CHP’de Atatürkçü ve Ulusalcılar, İP’de de Milliyetçiler saf dışı ediliyor” tartışmalarının yapıldığı bir dönemde yaşanan görevden alma elbette önemliydi.

2018’de İP’e giren Ağıralioğlu milletvekili oldu, kamuoyu tarafından milliyetçi söylemiyle dikkat çekti ama partideki pozisyonu tuhaf bir şekilde aşağı doğru gitti.

Önce gerekçe gösterilmeden TBMM’deki Grup Başkan Vekilliği görevinden alındı. Sonra Parti Sözcülüğü görevine son verildi. Şimdi de Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı bitirilerek, Başkanlık Divanı dışında bırakıldı.

TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞ

Grup Başkanvekilliği ile Başkanlık Divanı’daki görevlerine kendisiyle görüşülmeden, Meral Akşener’in kararı ile son verildi. Görevden alınma kararları açıklandığında herkesle beraber öğrendi. Grup Başkan Vekilliği görevine son verildiğini ise televizyonlardan duydu. Ağıralioğlu’na en çok kızanlar İP’in ittifak ortağı CHP ve işbirliği yaptığı PKK’nın siyasi şubesi HDP.

CHP ve İP’in en büyük korkusu ise HDP’nin 2023 seçimlerinde destek vermemesi. Bu nedenle, zaman zaman HDP’yi, en son da“Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Ağıralioğlu’nun görevine son verildiği yorumları yapıldı.

FETÖ, PKK, HDP’LİLERİ SEVİNDİREN KARAR

Ağıralioğlu, kendisine haber verilmeden görevden alınmasının sürpriz olduğunu gazeteci İsmail Saymaz’a şöyle anlattı: “Hiçbir şey söylenmedi. Hatta endişeye gerek olmadığı, ucu bana gelen radikal bir değişiklik olmayacağını duymuştum. Bir gerekçe de belirtilmedi. Olması lazım, evet. Bu çok rencide edici bir şey. Usulü karardan daha rencide edici.”

Kararın gerekçesini de bilmiyordu. Sadece sevinenlere bakıp bir sonuç çıkarılabileceğini şu cümlelerle işaret etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.335 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.552 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar