'Derin devlet' değil devlet

Türkiye’de herkes yıllardır bir “derin devlet” ifadesi kullanır. Ben bu “derin devlet” kavramına saklanmadan “eğer devlet adına işlenmiş bir suç varsa bu derin devletin değil, devleti yönetenlerin suçudur” diyorum.

O yüzden birçok kez “derin devlet” diyenlere karşı “hayır devlet…” demişimdir. Yani bu ülkede, faili meçhuller olmuşsa bunu yapan, kanun dışına çıkan devlet görevlileridir. Bu suçlar nerede, kimlerden oluştuğu bilinmeyen derin devletin değil onlara bu emri verenlerin yani devleti yönetenlerindir. Bu konuya değinmemin nedeni, Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ile geçen hafta katıldığımız televizyon programında yaptığımız tartışmaydı. Tartışmanın içeriğine girmeyeceğim. Ancak, Karaca yetinmeyip Habertürk.com sitesinde, “Derin devlet yokmuş, dağılabiliriz” başlıklı bir yazı kaleme almış. Yazısının başlığı gibi içi de çarpıtma dolu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.637 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.074 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.477 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.030 Okunma ‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 2.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar