Demirtaş’ın ‘terörist Öcalan’lı ‘uzaktan açılım süreci’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (12.09.2022)''Demirtaş’ın ‘terörist Öcalan’lı ‘uzaktan açılım süreci’'' başlıklı yazısı.

“... HDP’nin başarısı ki Sayın Öcalan’ın çok önemsediği bir projedir. Kendisinin özellikle son 20 yılını adadığı bir projedir.”

“Biz PKK’yı silahlı halk hareketi olarak tanımlıyoruz. 1990’dan bu yana kurulmuş hiçbir partimiz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamadı” diyen Selahattin Demirtaş, son yazısında,

“Tekrar belirtelim, kesişen sosyolojiye rağmen HDP, PKK’nin uzantısı ya da siyasi kolu değildir” diyerek yalan söylemiş.

Her ağzını açtığında önüne gelene ahlak dersi veren bu sahtekâr tutuma, yine bir HDP milletvekili olan Erol Katırcıoğlu’nun PKK-HDP ilişkisini özetlediği şu itirafı yeterli olur sanırım:

“Bir annenin, bir babanın çocuğuyla arasına mesafeyi nasıl koyarız biz? PKK uzaydan gelen insanlar tarafından oluşturulmuş bir yapı değil. Buralı insanlar. Çoğu bizim seçmenlerimizin çocukları. ‘Aranıza mesafe koyun’, ya neyin arasına mesafe koyacağız. Bir annenin, bir babanın çocuğuyla arasına mesafeyi nasıl koyarız biz?”

TÜRKİYE AÇILIMI MASALI

Demirtaş kısa süre önce de “Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız” demişti.

Kimilerinin kulağına hoş geliyor. Hele, seçimlerde HDP’nin yönlendireceği oylarla iktidar olacaklarını planlayanların ağzını sulandırıyor.

Ama geçen hafta basına yansıyan sözleri tuhaf bir etki yarattı. Tam CHP’li Gürsel Tekin’in, “HDP’ye de bakanlık verilebilir” açıklaması ve İYİ Partili yöneticilerin tepki gösterdiği bir ortamda, Demirtaş yargılandığı mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi: “Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir.”

HDP’nin sosyal medya hesaplarından da paylaşılan haber kısa süre sonra hem haberi yazan internet sitelerinden hem de HDP’nin hesaplarından silindi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 642 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 149 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.547 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.087 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar