Değişen koltuğuna oturan, değişmeyen şey; PKK’nın siyasi kolu ile işbirliği

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Değişen koltuğuna oturan, değişmeyen şey; PKK’nın siyasi kolu ile işbirliği' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kanatları altında CHP Genel Başkanlığı koltuğuna “değişim” diye oturdu.

Propaganda kitapçığında, milletvekili, belediye başkanı ve belediye meclis adaylarının belirlenmesinde önseçim yapılacağını vaat etti, 4 Kasım kurultayında, önseçim konusunda namus-şeref sözü verdi. Bir hafta sonra, ön seçim yerine “sonuçlarına uyulan temayül yoklaması” diye bir şey uydurarak değişimi unuttu. Böylece daha oturduğu koltuğu ısıtmadan eleştirdiği Kılıçdaroğlu’ndan farkının olmadığını gösterdi.

HEDEP BİR YANDA İP BİR YANDA

Sadece bu konuda değil; her geçen gün terör örgütü PKK’nın TBMM’deki şubesi HEDEP ve İYİ Parti ile işbirliğinde de Kılıçdaroğlu’ndan farkı olmadığını ortaya koyuyor. Dün, İYİ Parti’den istediği randevuya giden Özgür Özel, belediye seçimlerinde işbirliği talebinde bulundu.

Bir yanına “milliyetçi” İYİ Parti’yi diğer yanına ise bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HEDEP’i alıp yerel seçimlerde kendince zaferle çıkmayı amaçlıyor. Yani 12 seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu’nun yaptığını tekrar ederek farklı sonuç almaya çalışıyor.

Bunlar, başına geçtiği parti ile ilgili diyerek tartışmayı kapatabiliriz. Ancak, ağzından çıkanı kulağı duymayacak kadar gözünün karatmış olan Özgür Özel’in, PKK/HEDEP’le giriştiği işbirliği ve bunun için ettiği sözler Türkiye’nin geleceği için de tehlikeli.

İŞBİRLİĞİ İÇİN EL ÖPTÜ

PKK/HEDEP’li Pervin Buldan’ı yanına alarak “Kürt devleti” hayali kuran bir operacıyı dinlemeye gitmesinin ardından sahneye çıkarak eline kapanarak öpmesi bir de bu gevşekliği savunurken “onurumdur, gururumdur” gibi laflar etmesi, karakterini yansıtmasının ötesinde gözünü ne kadar kararttığını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar