Çıkarın o zaman “kontrollü darbe” ifadesini rapordan

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 18 Temmuz’da Habertürk’te, iyi niyetle “CHP’liler de sokağa çıkmalı” demiştim. Bu bir uyarıydı.Çünkü o günlerde en çok işittiğim cümle...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 18 Temmuz’da Habertürk’te, iyi niyetle “CHP’liler de sokağa çıkmalı” demiştim. Bu bir uyarıydı.

Çünkü o günlerde en çok işittiğim cümle “Bu darbe değil tiyatro” idi. CHP’ye yakın bir çok tanıdığım o geceden itibaren buna inandı. Ben de dilimin döndüğünce gerçeği anlatmaya çalıştım. Ama CHP’liler bana küfür etmeyi tercih etti. Parti yönetimi Taksim’de bir toplantı yaptı, sonra da Yenikapı Mitingi’ne katıldı.

İyi bir rapor ama 

CHP’li üyeler TBMM FETÖ Darbe Komisyonu çalışmaları sırasında çok haklı talepleri dile getirdiler. Bence yararlı tartışmalara kaynak olacak çok iyi bir rapor yazdılar. Ama o kadar emek, raporun sonuna sıkıştırılmış “kontrollü darbe” tanımlamasıyla ziyan olup gitti. CHP lideri Kılıçdaroğlu da bu lafı defalarca tekrarladı.

Bu ifade yalnızca FETÖ’cülerin işine yaradı. Hazırladıkları “Gerçeğin Peşinde” raporunda yalanlarına malzeme yaptılar. Darbenin birinci yıldönümünde CHP milletvekili Mustafa Akaydın yine “tiyatro” lafını kullandı. Öte yandan “kontrollü darbe” iddiasını ispatlayacak tek delil ortaya çıkmadığı gibi eski yeni TSK mensubu kime sorsam, “Ordu’da FETÖ’cüler dışında, darbeyi kontrol edecek, hiçbir organize yapı” olmadığını söylediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 648 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 151 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.547 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.087 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar