CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ekrem İmamoğlu’nun ‘kasası’ diye bilinen Fatih Keleş ile ‘sır küpü’ diye adlandırılan akrabası ile İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve son seçimlerde CHP milletvekili olan avukatı Turan Taşkın Özer etrafında gelişen ‘para kuleleri’ soruşturması, CHP’li belediye başkanlarını da kapsayarak büyüyor.

CHP İstanbul İl binasının alımı için olduğu söylenen balya balya para sayma görüntüleri üzerine ‘şüpheli› sıfatıyla ifade verenler arasında 2019 yılında il başkanı olan Canan Kaftancıoğlu da vardı. CHP Genel Merkezi tarafından 24 milyon TL verilerek tapusu alınan bina için elden verildiği söylenen 15 milyon TL’nin kaynağına doğru ilerleyen soruşturma çerçevesinde CHP’nin Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ifade verdi.

CHP’LİLERİN BAĞIŞ YALANI

İfade veren CHP’lilerin hemen hemen tamamı ‘bağış’ diye tanımladıkları balya balya paraların binanın alımı için resmi kayıtlara girmeyen elden ödeme olduğunu söylüyor.

Özellikle “Bir tuğla da sen koy” kampanyasına atıf yapan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu ve belediye başkanları ne kaynak ne makbuz gösteriyorlar. Mesele belediye başkanlarının parayı nereden bulduğuna gelince kilitleniyor. Balya balya paranın kaynaklarından birisinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu ifadelere yansıyor.

KUŞOĞLU OYUNU BOZDU

Ancak binanın alındığı tarihte CHP’de mali işlerden sorumlu olan Bülent Kuşoğlu’nun şu açıklaması, İBB dahil ifadeye gelen CHP’li belediyelerin oyunlarını bozuyor: “Bu binanın (CHP il binası) tasarrufunda hiçbir eksiklik yok. Tapudaki değer neyse odur. O da 24 milyon TL’dir. Bunu da banka marifetiyle yolladık. Onlar bir ödeme yapmışlarsa ben bilmiyorum.

Parti için açılmış ve toplanmış bir kampanya paramız da bağış hesabımız da yok. Genel merkezde (CHP Genel Merkezi) kayıtlar mevcuttur. CHP bunları açıklamalıdır. Toplanan paralarla ilgili fark yatırdık diyorlar. Ama bağışlar da öyle toplanmaz. Makbuz karşılığı ya da banka üzerinden yapılır. Her yıl da bağış miktarı değişir. Bu yıl en yüksek limit 300 bin TL’dir. O tarihte 50-55 bin TL’ydi. Elden bağış bile olsa 15 milyon liranın o dönemin en üst limiti olan 50-55 bin liralık makbuzu olmak zorunda. Kaldı ki banka kayıtları da yok. Aralık sonuydu, Hazine’den yeni yardım gelmemişti. 2 parça halinde parayı kesinlikle bankadan yolladık. Ben de sonradan duydum. Aradan farklar verildiğini de duydum. Ama kurumsal olarak partinin kayıtlarında neyse benim açımdan odur. Parti kurumsaldır. Genel merkezde kayıtlar mevcuttur. Genel merkezdeki herkes bunu açıklayabilir. Ellerinde evraklar da var.”

PARA ÇANTASINI YANINDA TAŞIYAN BAŞKAN

O tarihte Genel Başkan’dan sonra en yetkili CHP’li olan Kuşoğlu, binanın 24 milyon TL’ye yasal olarak satın alındığını bunun için de bir bağış kampanyası, toplanan ve balya balya sayılan paralarla ilişkilerinin olmadığını söylüyor. İfade verenler arasında CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile onun verdiği paraları taşıyan Melih Morsünbül’ün ifadesi birbirini tamamlayan ‘üzerinde çalışılmış iki ifade’ gibi duruyor. Morsünbül, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın 9 Aralık 2019 günü kendisini çağırıp bir laptop çantası vererek içinde kendisinin ve arkadaşlarının CHP’nin il binası için yaptıkları bağışların olduğunu söylemiş. Bu denli detay veren Ali Kılıç, her nedense içinde kaç TL olduğunu söylememiş. Melih Morsünbül de paranın 200 bin TL olduğunu verilen adreste sayılırken öğrenmiş. Ali Kılıç, belediye çalışanına verdiği para miktarı gibi kime teslim edeceğini de söylememiş. Sadece bir adres verip göndermiş. Morsünbül de parayı teslim ettiği yerden bir makbuz almamış. CHP’li belediye başkanı da makbuz sormamış...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.796 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.377 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.437 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar