Cevat Hoca’nın Atatürk övgüsü bölünmüş Irak ve Suriye’nin hali

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Cevat Hoca’nın Atatürk övgüsü bölünmüş Irak ve Suriye’nin hali' başlıklı yazısını kaleme aldı. Saygın ilahiyatçı Cevat Akşit, muhtemelen nasıl bir linç ile karşılaşacağını bildiği halde, bir konferansta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarak övdü.

Saygın ilahiyatçı Cevat Akşit, muhtemelen nasıl bir linç ile karşılaşacağını bildiği halde, bir konferansta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarak övdü.

Sadece “Büyük adam” deyip geçmemiş, 1 dakika içinde tarih dersi de vermiş: “Evet İslam’da kabir yapmak yok. Sadece büyük zatlar evet büyük zatlar için gelecek nesillere örnek olur diye zararı yok. Onun için Mustafa Kemal Paşa’ya Anıtkabir yapılmış; minnet borcumuz var.

Gavura boyun eğmek dinen zillettir haramdır; Müslüman’a zillet. Çok büyük adamlara, gelecek nesillere örnek olsun, hatırlansın diye Mustafa Kemal’den bahsettim. Zillete düşmüşüz gavura esir olmuşuz; haram.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 23 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar