Bugün ‘münafık’ yarın ‘cahş’ Selo

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (12.10.2022)''Bugün ‘münafık’ yarın ‘cahş’ Selo'' başlıklı yazısı.

Siyasi kariyeri terör örgütü PKK sözcülüğünden başka bir şey olmayan Selahattin Demirtaş, tutuklu olduğu cezaevinden CHP’lilerle girdiği “Açılımcılık oyununu” eline yüzüne bulaştırmaya başladı.

Özellikle Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin verdiği “gaza” kendisini fazla kaptıran Demirtaş, PKK terör örgütü sayesinde siyaset yaptığını unutup içinde bulunduğu psikoloji herkese akıl vermeye başladı.


PKK terör örgütünün Mersin Mezitli’deki saldırısından sonra 27 Eylül 2022 günü Twitter hesabından sözde bir kınama mesajı yayınladı:

“Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim.”

HDP’YE ELEŞTİRİ

Üç gün sonra 30 Eylül 2022 günü de yıllarca yöneticilik yaptığı HDP’yi üstü kapalı olarak hedef alan şu mesajı paylaştı:

“Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum.

Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum. Konforlu alanlarından “siyaset” yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün.”

Mezitli saldırısı sonrası hem terör örgütü PKK’ya hem de bir zamanlar kendisinin yaptığı gibi “konforlu alanlarda siyaset yapmakla” suçladığı PKK’nın sözcüsü HDP’ye yönelik mesajları anında karşılık buldu.

HDP’NİN DEMİRTAŞ’A MESAJI

Önce HDP’nin tepkilerinden söz edeyim. HDP’liler isim vermeden Demirtaş’ın böyle giderse HDP çevresinden dışlanacağı mesajı verdiler.

Pazar günü de PKK elebaşı Öcalan adına düzenlemeye kalktıkları eylemle de terör örgütü ve saldırıları ile aralarına mesafe koymayacaklarını göstermiş oldular.

PKK ise Demirtaş’a tepkisini şimdilik “arabozucu” anlamına gelen “münafık” diyerek gösterdi. PKK’ya bağlı Lekolin isimli internet sitesinde Alişar Piran kod adıyla yazılan yazıda, küçümsenip aşağılanan Selahattin Demirtaş’a 1979 yılında yakalanan ve itirafçı olan örgütün kurucularından ve ilk merkez komitesi üyelerinden Şahin Dönmez örnek gösterildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.200 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.428 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar