Bir MİT mensubunun çocuğuna bırakacağı en değerli miras

Hüriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Bir MİT mensubunun çocuğuna bırakacağı en değerli miras' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bir süre önce Bakırköy’deki sahafta kitapları karıştırırken, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yapmış olan Osman Nuri Gündeş’in 2010 yılında kaleme aldığı “İhtilallerin ve Anarşinin Tanığı” kitabı elime geçti.

Kapağını çevirdiğimde, kitabın Osman Nuri Gündeş tarafından kızına imzaladığı duygu ve onur dolu şu notu okudum: “Hayatını sadece ailesinin refahı ve saadetine adamış bir babanın, milleti ve vatanı için hayatı pahasına yaptığı işlerin hikâyelerinin kızına armağanı. Baban, 8 Ocak 2011.”

İsimlerini bilmesek, gözümüzle görmesek de Türkiye’nin güvenliği için fedakârca görev yapan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın varlığının Türk milletine verdiği güven bu kısa notla anlatılmıştı.

MİT 97 YAŞINDA

Sahaftan alıp bir emanet gibi sakladığım kitaptaki Gündeş’in bu notunu yazmak için en uygun zaman olduğunu düşünüyorum. Çünkü, vatanı ve milleti için canı pahasına görev yapan ve hayatını görevi gereği çoğu zaman vakit ayıramadığı ailesinin saadetine adayan, tıpkı askerlerimiz ve polislerimiz gibi vatan, millet, bayrak ve ailesi için gece gündüz çalışan Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları 97’nci yılını kutluyor.

Devletin gözü kulağı olan, yurtiçinden ve dışından gelecek tehlikeleri gerçekleşmeden önleyen, edindiği bilgiyle milli güvenlik politikalarının oluşturulmasında en önemli rolü oynayan ve tehlikeyi dünyanın neresinde olursa olsun kaynağında bertaraf eden MİT mensuplarının isimlerini ne yaşarken ne de öldüklerinde bilmeyiz.

YAŞAMI DA ÖLÜMÜ DE GİZLİ

 Öyle ki vatan için şehit olduklarında bile isimleri yazılmaz. MİT’in internet sayfasında “Şehitlerimiz” bölümünde dalgalanan Türk bayrağında, her biri ayrı bir pırıltı olarak bayrağımızı aydınlatan şehit MİT mensupları için şu not bulunur: “Bayrağımızın simgelediği kutsal değerler adına yurtiçinde ve dışında üstlendikleri görevlerde hiç düşünmeden canlarını feda eden isimleri gibi görevleri bizde saklı olan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.”

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN CIA PROJESİ

MİT mensubu bir babanın belki de görevi gereği yeterli zamanını ayıramadığı kızına bıraktığı en değerli miras; mesleki geçmişinin bilançosunu da içeren böyle bir kitap olsa gerek. Yazdığı her konuyu bilmem mümkün değil. Konular Gündeş’in şahsi tanıklığına dayansa da, vatansever bir babanın kızına samimiyeti beni bu satırları yazmaya itti. 2015 yılında 90 yaşındayken hayata veda eden Gündeş’in kitabı, 1950’den bu yana Türkiye gündemine damga vuran olaylarla ilgili bilgi ve tecrübelerini aktarıyor. Bu konuların başında FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili yazdığı bölüm var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.476 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 753 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.830 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.400 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.450 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar