Arabasında terörist taşıyan parti ve milletvekili açık kalabilir mi

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Arabasında terörist taşıyan parti ve milletvekili açık kalabilir mi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın TBMM’deki temsilciliğini, terör örgütünün propagandasını yapan, örgüt faaliyetlerine yardım yataklık eden HDP, hakkında 2021 yılında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açılınca 14 Mayıs 2023 seçimlerine YSP adıyla girdi.

İşlediği suçlar nedeniyle hakkında kapatma davası açılan HDP ile aralarında ilişki yokmuş görüntüsü vermek amacıyla YSP adıyla seçime girerek demokrasiye, hukuka, topluma karşı hile yaptılar.

Başta YSP adıyla arada bağlantı olmadığı görüntüsü vermeye çalışan ve seçimlerde toplam 62 milletvekili çıkaran PKK/YSP kısa süre önce aldığı kararla adını PKK/HDP’nin ilk iki harfini değiştirerek PKK/DHP olarak değiştirme kararı aldığı açıklandı. Seçim sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı sırasında İstiklal Marşı’nı söylemeyerek 28. Yasama Yılı boyunca ne yapacaklarının işaretlerini de vermişlerdi aslında.

ADINI HEDEP YAPTI

İsmini ne kadar değiştirirse değiştirsin, YSP de daha öncekiler gibi PKK’nın siyasi kolu olarak terör örgütünün propagandasını yapıyor, yardım yataklık ediyor. Dün yapılan 4. Olağanüstü Kongresi’nde ise, adını daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP’e benzeterek, HEDEP (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) olarak değiştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.819 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.390 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.439 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 739 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar