6’lı Masa can çekişen PKK terörüne cesaret veriyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (06.01.2022)'' 6’lı Masa can çekişen PKK terörüne cesaret veriyor'' başlıklı yazısı.

Kanlı terör örgütü PKK’nın elebaşı Duran Kalkan 26 Kasım’da örgütün nasıl can çekiştiğini anlatırken 6’lı Masa’dan umudunu şöyle dile getirmişti:

“Daha çok kritik bir dönemdeyiz. Bugünkü saldırılar işte Tayyip Erdoğan da hep söylüyor ya ‘Daha bunlar iyi günleriniz’, gerçekten de neler olacağını şey etmemiz lazım. Oldukça kritik bir süreçteyiz. Bunu iyi görmek gerekiyor. Daha ağır saldırılar olabilir. Bu seçim çalışmalarını kesinlikle böyle bir mücadele olarak ele almak lazım. Bu siyasi, askeri durumla kesinlikle birleştirmek gerekli. Bunlardan kopuk, bunların dışında bir seçim kesinlikle yoktur, olamaz. Tam tersi bu ayrılık, parçalılıklar önlenmeli. Küçük şeyler mesele yapılmamalı. Daha fazla ittifak, ilişki, birlik. Tarihe gömmek gerekiyor onu.”

Terörist Duran Kalkan’a bunu söyleten şey Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin PKK terörüne karşı yurtiçinde ve dışında yürüttüğü topyekûn mücadelenin sonucudur.

Teröristler, bir yandan bitme noktasına geldiklerini söylüyorlar, diğer yandan 6’lı Masa’dan da umutlarını dile getiriyorlar.

6’lı Masa’nın ortaklarından CHP ve Deva Partisi başta olmak üzere, HDP’lilerin desteğini almak için bu umutları karşılıksız bırakmıyorlar.

Terör sorununa, “Kürt sorunu” adını koyup yeni açılım peşinde koşan muhalefet, can çekişen PKK terörüne cesaret veriyor.

TESLİM OLAN, KATILIMIN İKİ KATI

PKK terör örgütünün yurtiçinde bitme noktasına geldiğine ilişkin rakamlar hafta başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklandı. 2022 yıl sonu rakamlarına bakıldığında; son üç yılda terör örgütünden kaçarak teslim olanların sayısı örgüte katılanların iki katını geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.801 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.138 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.639 Okunma “Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.981 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar