Yol haritası

Habercilikte “Son dakika” anonsları vardır. Bu kez “Son dakika” haberi şu, “YPG Membiç’ten çekilecek, Amerika’nın verdiği silahlar da alınacak.” Haberi Dışişleri Bakanı Mevlüt...

Habercilikte “Son dakika” anonsları vardır. Bu kez “Son dakika” haberi şu, “YPG Membiç’ten çekilecek, Amerika’nın verdiği silahlar da alınacak.”

Haberi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin işgali altında bulunan Membiç konusunda yaptığı görüşmede belirlenen yeni yol haritasını açıkladı.

Yol haritası üç aşamalı olacak.

Birinci aşamada taraflar 10 gün içinde ön hazırlık toplantısı yapacak.

İkinci aşamada terör örgütü PKK/YPG bölgeden çekilecek. Çekilen YPG'liler Fırat'ın doğusuna gidecek. YPG’nin Membiç'ten çekilirken süreci bittiğinde silahlar da alınmış olacak.

Üçüncü aşamasında ise bölgeyi kimin yöneteceği belirlenecek.

Yol haritasının en önemli ayağı ikinci aşaması. Yani terörist YPG unsurlarının Membiç’ten çekilmesi, çekilirken de silahları bırakması şartı. Bu konuda Amerikan yönetiminin verdiği sözlere asla güvenilmez.

ABD'nin stratejisi

Çünkü ABD yönetiminin Suriye’yi atlama taşı olarak kullanmak istediği Ortadoğu stratejisinde PKK/YPG ile işbirliği hayati önemde. Sonuna kadar terör örgütü PKK/YPG ile işbirliği yapacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.532 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.646 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.085 Okunma Seçmen tamam da soykırımcı İsrail, PKK’lılar, FETÖ’cüler, Türk düşmanı Geert sonuca neden seviniyor? 03 Nisan 2024 | 2.481 Okunma CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 1.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar