Güç ve iki yüzlülük

Önceki gün Afrin harekatında görev yapan 12 askerimiz şehit oldu, 11 askerimiz de yaralandı. Tarif edilemez bir acı; şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize da acil şifalar diliyorum. Böylesine...

Önceki gün Afrin harekatında görev yapan 12 askerimiz şehit oldu, 11 askerimiz de yaralandı. Tarif edilemez bir acı; şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize da acil şifalar diliyorum. Böylesine acıların yaşandığı bir sırada ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın ardından, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson da hafta ortasında Türkiye'ye gelecekmiş; Türkiye’ye “itidal” tavsiye edecekmiş. Evet siyaset, diplomasi iki yüzlülüktür ama bu kadar açık yapıldığını görmemiştim.

Ne konuşulacak? 

ABD Dışişleri Bakanı gelince ne konuşulacak merak ediyorum;

- Türkiye’ye sürekli müttefiklik ilişkisini hatırlatan Amerikalılar’ın terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye verdikleri silahlarla askerlerimiz Afrin’de, Hakkari’de şehit ediliyorken ne konuşulacak merak ediyorum.

- Terör örgütü PKK/PYD’ye karayoluyla 5 bin TIR, havadan 2 bin uçak dolusu silah ve mühimmat verilmişken ve hâlâ verilmeye devam ediliyorken ne konuşulacak merak ediyorum.

- DEAŞ’le mücadele ettiği gerekçesiyle desteklenen PKK/PYD’ye, DEAŞ’ın elinde uçak yokken Amerikalılar uçaksavar veriyorsa, ne konuşulacak merak ediyorum.

- PKK/PYD’ye verdikleri füzelerle askerlerimiz, tanklarımız, helikopterlerimiz hedef alınıyorsa ne konuşulacak merak ediyorum.

- PKK/PYD, DEAŞ’lıları Rakka’dan anlaşma yaparak güvenli biçimde çıkartırken olan biteni seyreden Amerikalılarla ne konuşulacak merak ediyorum.

-“Suriye’de toprak bütünlüğünden yanayız” dedikten sonra “Artık eskisi gibi merkezi bir hükümet tarafından yönetilemez” diyen, asıl amacı terör örgütü aracılığıyla Suriye’den toprak koparmak olan Amerikalılarla ne konuşalacak merak ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.343 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar