15 Temmuz gecesi mavi binada ne oldu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (03.08.2022)''15 Temmuz gecesi mavi binada ne oldu'' başlıklı yazısı.

FETÖ’cüler, son zamanlarda sosyal medyada dezenformasyon, yalan, iftira ve karalama kampanyalarına hız verdi. 15 Temmuz ile ilgili hem inkâr hem itiraf yayınları yapıyorlar. Bırakın başkalarını, örgüt üyelerinin bile inanmadığı Mavi Otobüs isimli belgesel ile birlikte, bu kez de önemli bilgiler veren itirafçıların ifadeleri ile ilgili dezenformasyona başladılar.

15 Temmuz gecesi Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nı teslim almaya giden FETÖ mensuplarından Gürsel Aktepe’nin itiraflarıyla ilgili kampanya bunlardan birisi.

Defalarca verdiği ifadelerde, FETÖ’cü Emniyetçiler olarak darbe gecesi ne yaptıklarını itiraf eden Gürsel Aktepe, mahkemede ifadesinin “ilaç içirilerek” alındığını söyleyip kurtulmaya çalıştı. FETÖ’cüler de bunun üzerinden hem darbe ile ilgili gerçekleri terse çevirmeye hem de darbeye direnenlere iftira atmaya başladılar.

YALANLARA KARŞI GERÇEKLER

Neyse biz dönelim gerçeklere:

Bilindiği gibi, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü polisler Recep Güven, Ayhan Falakalı, Lokman Kırcılı, Zeki Taşkın, Gürsel Aktepe “mavi bina” olarak adlandırılan Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na el koymak için giriş kapısının yanına gidip beklemeye başladılar. O sırada İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli tüm personel daireye çağrılmış, tedbirler alınmıştı. Personelin dikkati sayesinde, İstihbaratta başkan yardımcılığı yapan başbakanlık ve usulsüz dinlemelerin başında bulunan Gürsel Aktepe, Ergenekon operasyonlarının başındaki isimlerden Lokman Kırcılı ile saklandıkları gaybubet evinden (hücre evi) devreleri Zeki Taşkın yakalandı, Recep Güven ve Ayhan Falakalı kaçtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 244 Okunma ‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.857 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.169 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.640 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar