Büyük Kudüs Mitingi’nin Verdiği Mesajlar

Azgın ve şımarık İsrail'in Mescidi Aksa ve çevresinde Filistinlilere zulmünü artırarak devam ettirmesine karşılık, Saadet Partisi öncülüğünde Sivil Toplum Örgütleri desteğiyle Yenikapı...

Azgın ve şımarık İsrail'in Mescidi Aksa ve çevresinde Filistinlilere zulmünü artırarak devam ettirmesine karşılık, Saadet Partisi öncülüğünde Sivil Toplum Örgütleri desteğiyle Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi’nin yankıları sürüyor.

Mescidi Aksa inananların ortak paydasıdır. İmanî hassasiyet sahibi herkesin “Filistin Davası” vardır. Bir Müslümanın ne kadar sağlam ve şuurlu olduğu Filistin davasına yaklaşımıyla anlaşılır. Alnı secdeye giden hiçbir Müslüman Filistin davasına duyarsız kalamaz.

“Kudüs mitingi” içinde bulunduğumuz çalkantılı süreçte önemli bir dönüm noktası olmuştur. Çoktandır İslami duyarlılığı olan kesimler, ciddi bir “dünyevileşme, sekülerlik, vehn” hastalığına tutulmuştu. Yıllardır ihale, tayin, tahsis, terfi, kadro ve makam gibi kavramların peşinde koşan insanlar nicedir kendine gelememişti. İktidar gücünün sağladığı rant dağıtımı ve nimet paylaşımı her şeyi unutturmuştu. Bu duyarsızlık neticesinde başta Suriye olmak üzere çevremizde ve diğer komşu ülkelerde yaşanan olaylar hiçbir şekilde duyulmaz, görülmez olmuştu. Bu mitingle silkinme, hastalığı üzerinden atma, yeniden şahlanma ve kendine gelme fırsatı doğmuştur.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli felaket; Milli Piyango 22 Aralık 2017 | 180 Okunma Zalim, Mazlum ve Doğu Kudüs 15 Aralık 2017 | 134 Okunma Erdemliler topluluğundan, suç toplumuna 01 Aralık 2017 | 158 Okunma Yök ve Akademisyenlik 10 Kasım 2017 | 346 Okunma Tıkanan karar mekanizmaları ve eğitimde kaos 22 Eylül 2017 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar