Yüzsüz basın!

Bunu da gördük: Sabahtan öğlene kadar iktidar, öğlenden akşama kadar muhalefet. Böyle lider olur mu? Böyle basın olursa böyle lider de olur. Gazete ve TV’lerin yüzde 95’i; “17 yıldır belediyeleri siz...

Bunu da gördük: Sabahtan öğlene kadar iktidar, öğlenden akşama kadar muhalefet. Böyle lider olur mu? Böyle basın olursa böyle lider de olur. Gazete ve TV’lerin yüzde 95’i; “17 yıldır belediyeleri siz yönetiyorsunuz” diyemedi.
İktidar gibi konuşuyor.
Basın alkışlıyor.
Muhalefet gibi eleştiriyor.
Basın yine alkışlıyor.
Yüzsüz basın; “Bütün büyük kentler belediyelerinde eleştirdiklerinizin hepsi sizin esereniz” diyemedi, diyemiyor.

★★★

Benim muhabirliğe başladığım yıl, her gazetenin tecrübeli bir belediye muhabiri vardı. Bir keresinde Gazeteciler Cemiyeti lokalinde farklı gazetelerin belediye muhabirlerinin “sohbet toplantısına” rast gelmiştim. Kahkahalar atarak anlatmışlardı.
1960’lı yıllardı.
Haşim İşcan İstanbul Belediye Başkanı olmuş, iki yılını doldurmuştu. Belediye hizmetleri dökülüyordu. Sorular hazırlamışlar ertesi gün yapılacak basın toplantısında Belediye Başkanı Haşim İşcan’ı terleteceklerdi.
Toplantı başladı.
Haşim İşçan, “Şehrimizdeki belediye hizmetlerini size anlatayım, sonra sorularınızı sorun” dedi.
Saymaya başladı:
Dün yine sular kesildi.
18 mahalleye su veremedik.
64 fırının ekmekleri eksik gramajlı çıktı. Fırıncılar halkın ekmeğinden çalıyor. 8 büyük yangın oldu, itfaiye zamanında yetişemedi. Çöpleri toplayamadık. Geçen haftaki yoğun yağmurda bütün kanalizasyon sistemi tıkandı çünkü temizlemeyi unutmuşuz… Belediye Başkanı, sanki muhalif parti lideri olmuş, sıralayıp durdu.
Bu 55 yıl önceydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar