Yuvarlak Masa: “Yeni bir çoban arama, çoban sen ol” dedi!

Sözcü Gazetesi Yazarı Necati Doğru’nun bugünkü (14.02.2022)’’ Yuvarlak Masa: “Yeni bir çoban arama, çoban sen ol” dedi! ‘’ başlıklı yazısı.

Yuvarlak Masa’ya boş gözlerle, melül melül bakanlar 6 lider gördüler. 6 lider yuvarlak bir masanın etrafında daire olup oturmuşlar; “20 yıllık Tek Adam’ı seçim sandığında devirip yerine geçmeyi” amaçlamışlar. Yuvarlak Masa’ya bakıp da bunu görenler boş bakmış oldular.

Masaya takıldılar.

Gerçeği atladılar.

Yuvarlak Masa, aslında “6 kişiden 1 lider olmaz” dedi. Yuvarlak Masa aslında “6 kişilik masa halkın bugün gözünde bitmiş olan Tayyip Erdoğan’ı seçimde indirmeye tek başına yetmez” dedi. Altı kişilik masa aslında seçim günü sandığa gideceklere yani halka; Alevi- Sünni, Türk- Kürt, Sağcı- Solcu, İslamcı- Laik, Atatürkçü- Gelenekçi, Muhafazakar- Batıcı, Zengin- Fakir, İşçi- Patron, Köylü- Kentli, Üretici- Tüketici hemen herkese; “Sen yeni bir çoban arama… Yeni bir Erdoğan da arama… Çoban sen ol… Biz sana çoban bulmak için bu masanın etrafında toplanmadık. Seni kendinin çobanı yapacak bir ileri demokrasi modeli teklif etmek için bu masanın etrafında bir araya geldik” dediler.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar