Uyanık gazeteci geçiniyorum!

“Görünene aldanma bir de görünenin arkasına bak” diye herkese akıllar, fikirler veririm. Kendimi “leb demeden leblebiyi anlar” biri sanırım. 44 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bugüne kadar her çeşitten...

“Görünene aldanma bir de görünenin arkasına bak” diye herkese akıllar, fikirler veririm. Kendimi “leb demeden leblebiyi anlar” biri sanırım. 44 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bugüne kadar her çeşitten 400 bin insanla tanışmış, konuşmuş, dinlemiş olabilirim.
Gençti. Bakımlıydı.
Kibar davranıyordu.
Gerçi yüzüne yapışmış hinoğluhin bir sinsi tebessüm vardı ama bu benim kuruntum olabilir diye düşünmüştüm. Nefsine köpek olmuş bir-iki adam, 15 yaşında bir kıza tecavüz etmiş, çocuk yaştaki kızın yakınları adalete başvurmuş, insanlık, vicdan ve ahlak adına adalet istemişlerdi. İşte bu bakımlı, yüzüne sinsi tebessüm yapışmış savcı, yüksek adalet adına sorgulayacak, kanıtları sıralayacak ve iddianameyi yazarak adaletin yerini bulmasına omuz verecekti. Görevi zaten buydu.
Yıl 2002 yılıydı.
Bağımsız yargı adına görevini yapacaktı. Yapmadı.
Rüşvet istedi.
Rezilliği serbest bıraktı.
Genç kızın gencecik masum ruhunu bir de adalet eliyle tecavüze uğrattı.
Bu savcının adı:
Asım Ekren’di.
Rüşvet istediği için “haksız menfaat”ten 10 ay hapis ve para cezası hükmü giyen ve cezası yüksek mahkeme Yargıtay tarafından da onaylanan Savcı Asım Ekren, rezil durumuna rağmen 2018 yılı 4 Aralık tarihinde Büyükçekmece Başsavcılığı’na terfi ettirildi. Başsavcı yapıldı. SÖZCÜ hakkında “Fetullah’a yardımcı olmuştur” diye iddianame yazıp 2 muhabirinin (Mediha Olgun ile Gökmen Ulu) hapiste yatmasına giden yolu açan işte bu rüşvet istemekten mahkum savcı oldu.
Uyanık gazeteci geçiniyorum.
Baktım, baktım.
Ne olduğunu anlamadım. ★★★ Savcı Asım Ekren, sonradan kim işaret verdiyse ek iddianame hazırlayıp beni de “Fetullah’a yardımcı oldu” diye suçluyordu. Ben “ifademi verip” anlatıyordum:
Sayın Savcı!
Siz beni 3 yazımdan ötürü suçluyorsunuz. Bu yazıların hiçbirinde FETÖ’cülere yardım edecek, onlara faydalı olacak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar