Tevazu!

Cumhurbaşkanı, yeni dönemin “misyonunu” ortaya koydu. Misyon: Vermek. Vizyon: Almak. Misyonun olacak. Vatandaşa vereceksin. O da sana oy verecek. Veren el. Alan el. Beraber. Vizyon, misyonu ateşler. Cumhurbaşkanı partisinin başkanlarına...

Cumhurbaşkanı, yeni dönemin “misyonunu” ortaya koydu.
Misyon: Vermek.
Vizyon: Almak.
Misyonun olacak.
Vatandaşa vereceksin.
O da sana oy verecek.
Veren el.
Alan el.
Beraber.
Vizyon, misyonu ateşler.
Cumhurbaşkanı partisinin başkanlarına hitap ederken şunları söyledi:
“Millet tevazu istiyor.
Şimdi tevazu zamanı.
Vatandaşa tepeden bakıyorsak, hart hurt yapıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir, ondan sonra da kenara koyar. Şimdi tevazu ve gönüllere girme zamanı”

* * *

Evet tevazu!
Büyülü kelime.
Çok şey anlatır: Kişiler için kullanıldığında öne çıkmayan. Mağrur durmayan. Kibirli olmayan. Ne iyi, ne kötü kendinden asla söz etmeyen.
Alçak gönüllü.
Empati yapabilen.
Düşüncelerini başkalarına akıl vermek için değil ancak bilgi edinmek için soru şekline sokup açıklayan.
Tevazu!
Büyülü kelime.
Hakiki tevazu, boş gurur üzerine bir meditasyondan başka bir şey olamaz. Ahlaki, felsefi ve dini bir konuda sükûnet içinde, acelesiz, derinlemesine düşünen insan tevazu içindedir. Tevazu, ancak bilincinde olunmamak şartıyla sahip olunabilen bir vasıftır.
Derin anlamları da var.
Vaktinizi almayayım.
Ülkemizin politik hayatında yeni dönemin misyonu “tevazu olacak”  bunu bilin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 239 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 147 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar