Sizin hırsızınız iyi! Bizim durum kötü!

İktidar partisinin sayın yöneticisi, kendisini dinlemeye gelen Mersin Çamlıyayla halkına “Hırsız bizim hırsızımız. Biz onun yanında yer alırız” dediniz. Samimi açıklamanızda zaten bilinmedik...

İktidar partisinin sayın yöneticisi, kendisini dinlemeye gelen Mersin Çamlıyayla halkına “Hırsız bizim hırsızımız. Biz onun yanında yer alırız” dediniz. Samimi açıklamanızda zaten bilinmedik bir bilgi yok. Neredeyse dokuz seçimdir aynı anlama gelen; “çalıyorlar ama çalışıyorlar” lafını ağzınızdan, dilinizden, aklınızdan, duygunuzdan eksik etmediniz.
Ahlak açığı büyüdü.
Adalet açığı büyüdü.
Eşitlik açığı büyüdü.
Liyakat açığı büyüdü.
İşsiz sayısı büyüdü.
Yoksul sayısı büyüdü.
Yolsuzluklar büyüdü.
Yasaklar büyüdü.
Yalan, iftira büyüdü.
Din istismarı büyüdü.
Allah ile aldatmak büyüdü.
Ar damar çatlağı büyüdü. İşe girmek istiyorsan iktidar partisine kayıt ol baskısı da büyüdü.

★★★

Hal fiyatı ile raf fiyatı arasındaki fark büyüdü. Tarla fiyatı ile manav fiyatı açığı da büyüdü. Zengin ile fakir arasındaki uçurum da büyüdü. Belediyelerdeki soygun da çok büyüdü. İktidar belediyelerinden, iktidar büyüklerinin yakınlarının yöneticilik yaptığı vakıflara aktarılan paralar da çok büyüdü. İhale yolsuzluğu büyüdü.
Kayırma büyüdü.
Kollama büyüdü.
Koltuk düşkünlüğü büyüdü. Devletin bütün kurumlarına dost- akraba- partili- tarikatçı- torpilli yerleştirme yüzsüzlüğü zıvanadan çıktı, iyice büyüdü. Bakanlar için “çift dikiş yapma” imtiyazları büyüdü. Emeklilikte yaşa takılanların da feryadı, figanı büyüdü. SGK açığı da büyüdü. KİT’lerde kadro bekleyenlerin sayısı Sivas Meydanı’nda slogana dönüşecek kadar büyüdü.
Geçim sıkıntısı büyüdü.
Gelirler yetmez oldu.
Giderler çok büyüdü.
Aile parçalanmaları büyüdü. Eski kocası tarafından öldürülen kadın sayısı büyüdü. Hapishanelerde yatan tutuklu sayısı ile hüküm giymiş insan sayısı da büyüdü.
Hane halkı borcu büyüdü.
Şirketlerin borcu büyüdü.
Konkordatolar büyüdü.
İflaslar büyüdü.
Maliyetler büyüdü.
Doların fiyatı büyüdü.
Faizin oranı büyüdü.
ÜFE ile TÜFE de büyüdü.
Enflasyon çok büyüdü.
Tarımdaki çöküş büyüdü.
Milli gelir düşüşü büyüdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar