Sert mizaçlı! Kadife bakışlı!

Sert mizaçlı olunca hukuk, kanun, yasa önünde eşitlik işlemiyor durumu yarattılar. Bence zorlama bir bahaneydi. Serbest bıraktılar.


Sarılıp elini öptüler.
Sağcı vardı
Solcu vardı.
Laik-dinci.
Batıcı-Doğucu.
Politik dinamiğe şimdi “Sert Mizaçlı” çizgiyi yerleştirmeye çalışıyorlar. Sert mizaçlı Osman Dayı’nın (!) üyesi olduğu iktidar partisi dün “seçimlerde büyük kentleri niçin kaybettik” toplantısı yaptı.
İstanbul gitti.
Ankara gitti.
Antalya gitti!
Türkiye nüfusunun yüzde 45’inin yaşadığı ve Türkiye Milli Geliri’nin yüzde 59’unun üretildiği 11 büyükşehir belediyesi muhalefetin yönetimine geçti. Sert mizaçlı Osman Dayı’nın üyesi olduğu partinin lideri, seçimlerde o kadar acı ve yaralayıcı bir dil kullandı ki dil acısına soğan kuyruğu acısı da eklenince, büyük kentlerde dindar Kürtler bile karşı “ittifaka” oy verdiler. Osman Dayı’nın elini öpenlerin partisine oy veren milyonlarca insan da onaylamadı bu “sert mizaçlı” yel yepelek seçim konuşmalarını.
Sert mizaç tutmadı.
Kadife bakış kârlı çıktı.

★★★


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar