Mücella Yapıcı hapiste! Tayfun Kahraman hapiste! İstanbul yıkıldı yıkılacak!

Mücella Yapıcı, İstanbul Mimarlar Odası yöneticisiydi. Kentin depreme dayanaklı ve planlı büyümesi için hukuk önünde büyük mücadele verdi.Mücella Yapıcı hapiste.Tayfun Kahraman, İstanbul...

Mücella Yapıcı, İstanbul Mimarlar Odası yöneticisiydi. Kentin depreme dayanaklı ve planlı büyümesi için hukuk önünde büyük mücadele verdi.

Mücella Yapıcı hapiste.

Tayfun Kahraman, İstanbul Şehir Plancıları Odası başkanıydı. Kentin mutlaka planlı ve kesinlikle depreme dayanıklı büyümesi için hukuk önünde yiğitçe savaştı.

Tayfun Kahraman hapiste.

İstanbul ise yıkıldı yıkılacak.

Bu iki aydın insan ve bir avuç arkadaşı, aydın namusu tutarlılığını kendilerine yol gösterici yaptılar. İstanbul’un bir şiddetli depremde “yıkılıp ölüm acılarına gömülmemesi” için zemine, sıvılaşma riskine, binaların  yapımındaki taşıma gücüne,  faya uzaklığa ,bölge ve kent planlamaya dikkat çektiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar