Kök sebep!

Sözcü Gazetesi Yazarı Necati Doğru'nun bugünkü (21.03.2022)''Kök sebep!'' başlıklı yazısı.

Samsun'da ve İzmir'de; “Siz ülkeyi soydunuz biz geçinemiyoruz” pankartı taşıyanların eylem yaptığı günlerde çok muhteşem, çok pahalı, gösterişli, orta açıklıkta dünyada bir numara Çanakkale Köprüsü'nün renkli, ışıklı, bol övünmeli açılışı yapıldı. Aynı gün ülkenin hayvancılık bölgeleri Kars'tan, Ağrı'dan, “kepek pahalı, yem pahalı, saman pahalı, sağmal inekleri bile kesime gönderiyoruz” yakınmaları geldi. Gaziantepli baklavacılar, “şeker karaborsaya düştü, çuvalı 700 liraya çıktı” feryadını yükselttiler. İnternet ortamında “böbreğimi satmak istiyorum” ilanı yayımlayanların sayısı bir yıl içinde yüzde 400 arttı.

Pancar ülkesiyiz.

Şeker karaborsada.

Et, süt ülkesiyiz.

İnekler kesiliyor.

Ay çiçeği ülkesiyiz.

Yağ krizi.

Buğday ülkesiyiz.

Un krizi.

Pamuk ülkesiyiz.

Pamuk ithal.

Yağmur ülkesiyiz.

(Barajlar doldu)

(Göletler taştı)

(Toprak suya doydu)

Yine de çiftçi ekmiyor.

Çünkü gübre pahalı.

Mazot el yakıyor.

Tohum ateş pahası.

Aynı anda dört mevsimi yaşayabilen az bulunur bir coğrafya ülkesiyiz.

Geçim krizi.

(Üç haneli enflasyon patladı. Memurun, işçinin, emeklinin geliri kuşa döndü. Devlet yardımına muhtaç duruma düşmüş ailelerde yaşayanların sayısı 11 milyon kişiyi geçti. Kasaplarda kilosu 100 liraya dayanan kıymayı 56 liradan satmaya başlayan Et ve Balık Kurumu önünde uzun kuyruklarda öne geçme kavgası çıkmasın diye sıra numarasıyla satış yapılmaya başlandı. Böylece geçim tarihimize numaratörlü et kuyruğu da girdi. Son üç ayda icra dosyalarında rekor artış oldu. İcra iflas dairelerine 2 milyon 291 bin adet yeni dosya açıldı ve dosya sayısı 24 milyona dayandı. Türkiye Hazine'si şu anda, Osmanlının batış günlerinde bile rastlanmayan ölçüde yüzde 8 faizle borç bulmak zorunda kaldı. Cari açık da büyüyor. Bütçe açığı da artıyor.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar