İçmeden kör kütük sarhoş oldu!

Adaletim bitti. Tanzime gideyim. Ahlak açığım doğdu. Tanzime gideyim. Tutarsızlığa battım. Tanzime gideyim. İnsanın aklına böyle uçuk “adalet-ahlak-tutarlılık tanzim satışı...

Adaletim bitti.
Tanzime gideyim.
Ahlak açığım doğdu.
Tanzime gideyim.
Tutarsızlığa battım.
Tanzime gideyim.
İnsanın aklına böyle uçuk “adalet-ahlak-tutarlılık tanzim satışı yapan” devlet mağaza-market-manavı açılması fikrini getiren örnekler çoğaldı.
Dün gazetelerde vardı.
İzmir’e büyükşehir belediye başkanı olmak için adaylığını koyan eski bakan, “İzmirli beni seçince şehirde şarap açılımı yapacağım” demiş.
İzmir- Denizli:
241 kilometre.
Otomobille yola çık, çay ve ihtiyaç molası vere vere ve güle oynaya en fazla 3 saat içinde gidersin. Aracın benzinli ise 20 litre benzin yeter ve artar bile… Mazotlu ise 13 litreyle kurtarırsın.
O kadar yakın!
İzmir’e Belediye Başkan adayı olan eski bakan, bakan olmadan önce Denizli’nin belediye başkanı imiş. Gazetenin yazdığına göre sayın eski bakan Denizli’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde “şarap-rakı satan 54 mekanın ruhsatını iptal etmiş” ve Denizli’yi “şarap açılımına muhtaç” kent haline bu eski belediye başkanı, sonradan bakan olan politikacı getirmiş. Şimdi aynı iktidar partisi politikacısı, İzmirli’ye şirin görünüp oy toplamak için “şarap açılımcısı” kesildi ve içmeden kör kütük sarhoş oldu. Benim aklıma Hayyam’ın şiiri geldi:
“Ramazan geçti.
Dedim oh, tamam.
Dedim hiç durma.
Yumul şaraba.
Gir ateşin içine.
Kıpkırmızı yan.
Artık ne namaz var sana.
Ne oruç var.
Kurtuldun iki farzdan.
Hımbıl softa.”

★★★

Barış açılımı da vardı.
Ne olmuştu?Yeniçağ Gazete
si yazarı Selcan Taşçı’nın “altını dikkatle çizip” hatırlattığı örneklere göre, Ankara’da “bozkurt” işareti yapan polis açığa alınmıştı. Uşak’ta ise bir hanım, Cumhurbaşkanı konvoyu geçerken sağ elini kaldırıp bozkurt işareti yapmış, “Bozkurt işareti yaparak devlet büyüğüne hakaret etti” gerekçesiyle bu hanım hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Onlarca örnek var.
“Analar ağlamasın süreci” sırasında bozkurt işareti yapanların tamamı “devlet büyüğüne hakaret etti” gerekçesiyle savcıların önüne çıkartılmıştı.
Bugün bakıyoruz.
Devlet büyüğü eski Başbakan, İstanbul’a Belediye Başkanı adayı olmuş, kürsüden önündeki kalabalığa “bozkurt işareti” yapıyor. Yine devlet büyüğü Cumhurbaşkanı kürsüde yanında bozkurt işareti yapan ittifak belediye başkan adayı ile halkı selamlıyor.
Tutarsızlığa bak!
Bak, bak otur ağla!
Dün “Bozkurt işaretini” hakaret sayıyordu. Bugün “haybeden kör kütük Bozkurt” oldu.

★★★

Çıplak gerçek ortada!
Adalet pahalı oldu.
Tanzime ihtiyaç var.
Ahlak açığı büyüdü.
Tanzim gerekli.
Tutarsızlık şahlandı.
Tanzimi kaçınılmaz.

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar