Her gelen dalga geri gitti!

Çıktık geldik oy verme gününe. Oyunuzu şuna verin, buna verin diye yazacak değilim. Doğru olmaz. Zaten kural var. Bugün eleştiri yazılmaz. Kural çiğnemek! Bize yakışmaz. Sanıyorum seçmenin yüzde...

Çıktık geldik oy verme gününe. Oyunuzu şuna verin, buna verin diye yazacak değilim.
Doğru olmaz.
Zaten kural var.
Bugün eleştiri yazılmaz.
Kural çiğnemek!
Bize yakışmaz.
Sanıyorum seçmenin yüzde 90’ı kararını verdi. Gidecek sandığa ve seçimini yapacak. Sandıktan çıkacak sonucu beğenmezsem bile halkın çoğunluğunun tercihini anlamaya çalışırım. Bu akşam yeni tercihi göreceğiz. Ben seçim tahminlerinde çokça yanılırım. Ama yine de her seferinde umutlanırım. Halkın sağduyusuna inanmayı yol edindim. Ülkeme olan umudumu hep korudum.

★★★

Dünya neler yaşadı!
Büyük acılardan geçti.
İnsanlık, insanlıktan çıktı.
Yeniden insanlığa döndü.
Dünya, dünya olalı beri çok kabarmış dalga gördü. Dalgalar hışımla geliyor, sahilin kumlarında köpüklü izler bırakıp geri gidiyormuş. Adamın biri deniz kıyısında oturmuş, dalgalara bakıyor, dudaklarını oynatıyormuş.
Adama sormuşlar:
Ne yapıyorsun?
– Dalgaları sayıyorum.
– Kaç tane saydın?
– Her gelen geri gitti.
Demiş ve eklemiş:
– Bu gelen ilk!

★★★

Dünya tarihinde insanlar, toplumsal dalga yaratıp, dalga kabartıp, dalga saydılar. Her gelen dalgayı bir süre seyretti, kendi dalgalarını sevdiler sonra beğenmeyip geri ittiler.
Biz de dünyalıyız.
Dışına çıkacak değiliz.
Bizim insanımız da dalga yaratır, dalga kabartır, bir süre umutlanır, sonra gerçeği görür, kendi yarattığı dalgayı beğenmez geri ittirir.
Yeni dalga yaratır.
Gelene ilk der.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar