Çürüme derinde!

Dünya yüzünde çok borsa var ve bizim ülkemizde de yüzlercesi: At-Eşek Borsası. Zahire Borsası. Buğday Borsası. Karpuz Borsası. Mercimek Borsası. Pamuk Borsası. Fındık Borsası. Kayısı Borsası. Üzüm Borsası. Menkul Kıymet Borsası. Hisse Senedi Borsası.

Yaz, yaz bitmez.
Sayfalar yetmez.
Benzersiz olanı.
FETÖ Borsası.
Tek bizde var.
Ekonomi tarihi; insanoğlunun paradan önce borsayı bulduğunu yazar. Değişim aracı olarak para bulunmadan önce malların (metaların), mallar (metalar) ile trampası vardı. Trampa ekonomisi deniyor; “meta ile meta” değiştiriliyordu. Söz gelimi, bir köylü pazara bir sepet dolusu ceviz götürüyor, bir çift ayakkabı ile trampa ediyordu. Para bulundu, trampa ekonomisi yerini “para- meta- para ekonomisine” bıraktı. Ceviz parayla satıldı, o parayla ayakkabı alındı. İleri aşamasında da Borsacılık gelişti, çeşitlendi, tek üründe uzmanlaştı.
Çok alıcı.
Çok satıcı.
Bir yerde toplanıyor.
Adı Borsa oluyor.
Çok alıcı ile çok satıcı aynı yerde buluşunca fiyatlar dalgalanıyor. Satan az, alan çok olunca fiyat yükseliyor. Alan az, satan çok olunca da tersi.

★★★

Ülkemiz ciddi ekonomik krize battı. Bütün borsalar dipte fakat en canlı Borsa FETÖ Borsası. Haberlerden anladığıma göre, FETÖ Borsası, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kuruldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar